İsmet Ülkeli'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı Yapıldı - Son Dakika
Spor

İsmet Ülkeli'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı Yapıldı

İsmet Ülkeli\'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı Yapıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğince, 2011'de hayatını kaybeden Manisalı dağcı İsmet Ülkeli anısına bu yıl ilki düzenlenen Spil Dağı zirve tırmanışı yapıldı.

12.04.2014 18:40

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğince, 2011'de hayatını kaybeden Manisalı dağcı İsmet Ülkeli anısına bu yıl ilki düzenlenen Spil Dağı zirve tırmanışı yapıldı.

Manisa'nın yanı sıra 5 ildeki 45 kulüpten yaklaşık 600 sporcunun katıldığı İsmet Ülkeli'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı, Cumhuriyet meydanı'nda Ülkeli'nin ablası Nurten Durmuş'un da hazır bulunduğu törenle başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, törende yaptığı konuşmada, Manisa'nın, Türk dağcılık sporuna ışık tutmuş bir il olduğunu belirterek, "Buradan yetişenler dağcılarımız uzun yıllar Türk dağcılığını daha yukarılara taşımak için gayret göstermişlerdir. Bunlardan biri de merhum İsmet Ülkeli'dir, Allah rahmet eylesin" dedi.

Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu ise 2011 yılında yitirdikleri İsmet Ülkeli anısına bu yıl ilk kez düzenledikleri organizasyonu, gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımak istediklerini kaydetti.

Törenin ardından tırmanışa katılan dağcılar şehir merkezinden kortej halinde yürüyerek gittikleri Ağlayan Kaya mevkisinden Spil Dağı zirvesine tırmanışa geçti.

Tırmanışın ardından geceyi Spil Dağı zirvesindeki Atalanı mevkisinde geçirecek dağcılar, yarın öğleden sonra dönüş yapacak.

Bu arada, TDF Başkanı Karaca ise il temsilcisi Kuloğlu, İsmet Ülkeli'nin Kırtık Mezarlığı'ndaki kabrini de ziyaret etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İsmet Ülkeli'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement