İspanya Futbol Federasyonu Başkanı İstifaya Zorlanıyor - Son Dakika
Spor

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı İstifaya Zorlanıyor

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı İstifaya Zorlanıyor

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Bölge Başkanları, Federasyon Başkanı Luis Rubiales'in istifasını istedi. Rubiales'in kadın futbolcu Jenni Hermoso'ya uygunsuz davranışta bulunması sonrasında 81 futbolcu milli takımda yer almayacaklarını açıklamıştı. FIFA'nın da soruşturma sonrasında Rubiales'e 90 gün görevden uzaklaştırma cezası vermesiyle birlikte RFEF Bölge Başkanları da istifa çağrısı yaptı.

29.08.2023 10:19

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Bölge Başkanları, dün yaptıkları yazılı açıklamada Federasyon Başkanı Luis Rubiales'in istifasını istedi.

Başkan Rubiales, geçen hafta kadın futbolcu Jenni Hermoso'ya Dünya Kupası Finali'nde uygunsuz davranışta bulunmuş, gelen eleştiriler sonrasında Rubiales hareketinin karşıklı rıza ile olduğunu beyan ederek görevinden istifa etmeyeceğini açıklamıştı. Hermoso dahil 81 futbolcu, Federasyon Başkanı görevinden istifa etmemesi halinde milli takımda yer almayacaklarını vurgulayıp boykot kararı almıştı.

FIFA, hakkında yürütülen soruşturma sırasında Rubiales'e 90 gün boyunca görevden uzaklaştırma cezası vermesini takiben dün İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu Bölge Başkanları yazılı açıklama yaptı.

RFEF'in resmi sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"RFEF'in Bölgesel ve Yerel Federasyonlar Başkanları Komisyonu toplantısı tamamlandıktan sonra, aşağıdaki kararlar futbol ve toplum dünyasına oybirliğiyle duyurulur:

İspanyol futbolunun imajını ciddi şekilde zedeleyen son olaylar ve kabul edilemez davranışların ardından başkanlar, Sayın Luis Rubiales'in derhal RFEF başkanlığından istifasını sunmasını talep ediyor."

SAVCILAR SORUŞTURMA BAŞLATTI, BM AÇIKLAMA YAPTI

İspanyol savcılar dün Rubiales'in Hermoso'yu istenmeyen öpücüğünün cinsel saldırı teşkil edip edemeyeceği konusunda bir ön soruşturma başlattıklarını duyurdu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric dün yaptığı günlük basın toplantısında konuyla ilgili gelen soru üzerine "Birini dudaklarından öpmemek ne kadar zor? Doğru değil mi? Sporda hala kritik bir cinsiyetçilik sorunu var, İspanyol yetkililerin ve İspanyol Hükümetinin bu konuyu tüm kadın sporcuların haklarına saygılı bir şekilde ele almasını umuyoruz" dedi.

Dujarric ayrıca "Burada gördüğümüz kadarıyla herhangi bir şeyin rızaya dayalı olduğuna dair bir belirti göremiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İspanya Futbol Federasyonu Başkanı İstifaya Zorlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement