İsveç Spor Bakanı'ndan "Soçi" Tepkisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsveç Spor Bakanı'ndan "Soçi" Tepkisi

İsveç Spor Bakanı\'ndan "Soçi" Tepkisi
30.01.2014 15:45

Bakan Lena Adelsohn Liljeroth, Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için evsahibi kent Soçi'ye gideceğini, ancak oyunların açılış törenine katılmayacağını bildirdi.

İsveç Spor Bakanı Lena Adelsohn Liljeroth, Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için Rusya'nın Soçi kentine gideceğini, ancak oyunların açılış törenine katılmayacağını bildirdi.

Bakan Liljeroth, Soçi-2014 hazırlıkları kapsamında oyunlara evsahipliği yapacak tesislerin inşaası sırasında "işçilerin maaşlarını alamadıklarını, ülkede insan hakları ihlalleri bulunduğunu, basın özgürlüğü olmadığını, toplanma ve konuşma özgürlüğünün bulunmadığını" öne sürerek, oyunların Soçi'de yapılmasının hata olduğunu savundu.

Liljeroth, İsveç Olimpiyat Komitesi ile Soçi'ye gideceğini, ancak oyunların açılış törenlerine katılmayarak tepkisini ortaya koyacağını ifade etti.

İsveç televizyonu SVT de Soçi-2014 hazırlıklarıyla ilgili yayınladığı bir programda, tesislerde çalışan işçilerin "kötü çalışma koşullarını" ve bazı Rus milletvekillerinin işçilerin sorunları konusunda mecliste herhangi bir çalışma yapılmadığına ilişkin iddialarını ekrana getirmişti. - Stockholms Lan

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İsveç Spor Bakanı'ndan 'Soçi' Tepkisi - Son Dakika


Advertisement