İzmir Derbisi'nin Farklı Yüzü - Son Dakika
Spor

İzmir Derbisi'nin Farklı Yüzü

Göztepe ve Bucaspor'un, teknik kadroları ve futbolcuları, her iki ekip adına farklı yıllarda, farklı hedeflerin heyecanını yaşadı.

10.04.2013 16:26  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1'inci Lig Grubu'nda pazartesi günü karşılaşacak Göztepe ve Bucaspor'un, teknik kadroları ve futbolcuları, her iki ekip adına farklı yıllarda, farklı hedeflerin heyecanını yaşadı.

Göztepe ile Bucaspor arasında pazartesi günü oynanacak derbi, daha önce her iki takımda farklı hedefler için mücadele eden teknik direktörlerin ve futbolcuların buluşmasına sahne olacak. Bucaspor'u 2008-09'da, 2'inci Lig'de şampiyon yapan, 2009-10'da Süper Lig'e yükselen kadroyu kurduktan sonra sezon ortasında görevi bırakan Göztepe teknik direktörü Kemal Kılıç ile yardımcıları Ümit İnal ve Mustafa Şentabaklar, yeniden zirveye oynayan eski takımlarına karşı, kümede kalma yolunda hayati bir sınav verecek.

Buca tarafında da benzer durum yaşanacak. Göztepe'nin 2'inci Lig şampiyonu olduğu 2010-11'de, sarı kırmızılıların teknik direktörü Özcan Kızıltan'ın yarım sezonluğuna yardımcılığını üstlenen Sait Karafırtınalar, zor günler yaşayan eski takımı önünde üç puan arayacak. Bucaspor'un 2008-09 ve 2009-10'da mutlu sona ulaşan kadrolarında yer alan Veli, Göztepe formasıyla eski takım arkadaşlarına gol izni vermemek için mücadele edecek. 2010-11'de, Süper Lig'den düşme acısı yaşayan ekibinde oynayan Ali Kuçik, aynı kaderi Göztepe'de yaşamamak için derbide gol arayacak.

Derbide performansı en çok merak edilen isim, ara transferde Göztepe'den Bucaspor'a geçen Yasin Avcı olacak. Gol Kralı unvanıyla geldiği Göztepe'de geçen yılı sakat geçiren, bu sezon ise etkisiz kaldığı gerekçesiyle devre arası takımdan ayrılmak zorunda kalan golcü futbolcu, eski takımına gol atmaya çalışıcak. Kemal Kılıç'ın raporuyla Göztepe'nin bıraktığı Yasin, 10 haftada attığı beş golle Buca'nın play-off yarışında iddialı hale gelmesine katkı yaptı.

GÖZTEPE AÇIKTA DAMPİNG YAPTI

Göztepe yönetimi, Bucaspor derbisi öncesi açık tribün biletlerinde indirim yaptı. Sezon boyunca 10 TL'ye satılan saçık tribün biletlerinin, pazartesi akşamı 5 TL olacağı açıklandı. Kapalı tribün biletleri ise yine 20 TL'ye temin edilecek. Kale arkaları ise açılmayacak. Sarı-kırmızılı yönetim, Karşıyaka derbisi öncesinde de bilet fiyatlarında indirime gitmişti.

RAKİBİMİZİ İSTİYORUZ

Göztepe Yalı Derneği, bir açıklama yayınlayarak sezon başında alınan İl Güvenlik Kururu Kararları gereği rakip Bucaspor taraftarının derbiye alınmasını istedi. İlk yarıdaki Bucaspor-Karşıyaka maçıyla başlayan uygulamanın, Avrupa Birliği, 2020 Yaz Olimpiyatları, EXPO 2020'ye aday bir ülkeye yakışmadığını vurgulayan Göztepeliler, "İlk yarı Buca Arena'daki derbiye, sarı lacivertli yönetiminin isteğiyle giremedik. Karşıyaka'nın ev sahibi olduğu derbinin de sadece yeşil-kırmızılı taraftarlara açık olması tartışılırken, ortak ısrarlarımızla Göztepe'ye 4 bin 200 kişilik kontenjan tanındı. Taraftarsız futbol maçı olmaz. Tabuları yıkalım; Bucasporlular ve bundan sonraki tüm maçlarda deplasmana gelecek taraftarlar, Atatürk Stadı'na alınsın" dedi. Derbi konusunda, tribünler ve tedbirlerle ilgili kararların alınacağı İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı, bugün 11.00'de, İzmir Valiliği'nde yapılacak. - İzmir/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İzmir Derbisi'nin Farklı Yüzü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement