Juventus, Buffon ve Chiellini ile Uzattı! - Son Dakika
Spor

Juventus, Buffon ve Chiellini ile Uzattı!

Juventus, Buffon ve Chiellini ile Uzattı!

İtalya Serie A'da üst üste 4. şampiyonluğunu kovalayan Juventus'ta, kulübün sembol isimleriyle yeni sözleşme imzalandı.

20.11.2014 14:45

Juventus kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kaptan Gianluigi Buffon ile 2017, ikinci kaptan Giorgio Chiellini de 2018 yazına kadar sürecek yeni kontrat yapıldığı duyuruldu.

Juventus kulübü başkanı Andrea Agnelli yaptığı açıklamada, "Kulüp için çok özel bir gün. İki kaptanımızla da yeni kontrat yaptık. Juventus için çok şey ifade eden futbolcular. Juventuslu olmanın ne anlama geldiğini bilen, asla vazgeçmeyen, çok çalışan ve tüm bunların zafere koşmak için olduğunu bilen isimler. Juventus Serie B'ye düştüğünde de bu takıma liderlik etmişlerdi" dedi.

Tecrübeli eldiven Buffon ise şöyle konuştu:

"Bir gerçek var ki; muhtemelen bu kariyerimdeki son kontrat ancak bu beni endişelendirmiyor. Hala enerjim yerinde. İki taraf da devam etmek istiyordu ve bu yüzden yeni sözleşme yapmam çok doğaldı.

Kariyerimi mümkün olduğunca çok devam ettirmek için enerjiye ve cesarete ihtiyacım olacak. Kontrat sonuna geldiğimde futbola devam edecek miyim? Bunu göreceğiz.

Şu an için tek ilgilendiğim şey daha da çok çalışıp hem soyunma odasında hem de saha içinde takımım için daha değerli bir oyuncu olmak. Çünkü futbola devam ettiğim sürece kendimi sadece saha içindeyken düşünebiliyorum.

Bazıları parayı önemsediğimi söylüyor ancak hiç böyle değil çünkü zaten Juve bana istediğim her şeyi verdi. Kulübümün bana hiçbir şey borçlu değil."

37 yaşındaki kaleci Buffon'un yıllık ücretini 4 Milyon Euro'dan 3.5 Milyon Euro'ya düşürdüğü, tecrübeli defans Chiellini'nin de yeni kontratla birlikte yıllık 3 Milyon Euro ücret alacağı belirtildi.

Şimdiden İtalya futbolunun efsane isimleri arasındaki yerini alan Gianluigi Buffon, 503 maçla Juventus formasını en çok giyen isimler arasında, Alessandro Del Piero (705), Gaetano Scirea (552) ve Giuseppe Furino'nun (528) ardından 4. sırada yer alıyor.

İtalya Serie A kariyerinde 301 galibiyeti bulunan Buffon, yine lig tarihinde 239 maçla en çok maçta kalesini gole kapatan kaleci konumunda bulunuyor.

HALA EN PAHALI KALECİ

2001 yılında Parma'dan 55 Milyon Euro karşılığında Juventus'a transfer olarak dünyanın en pahalı kalecisi unvanını eline geçiren Buffon, siyah beyazlılardaki 14. sezonunu geçiriyor.

Buffon, Juventus'ta 7 Serie A ve 4 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. İtalya Milli takımının da kaptanlığını yapan ve rekor sayı 146 kezle ülkesine hizmet veren Buffon, 2006 Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Profesyonel kariyerinde Parma formasıyla toplam 220 resmi maça çıkan Buffon, sarı lacivertlilerde İtalya Kupası (1998/99), UEFA Kupası (1998/99) ve Italian Süper Kupası (1999) şampiyonluğu yaşamıştı.

2005 yazında Fiorentina'dan Juventus'a transfer olan Chiellini ise, siyah beyazlı forma altında gösterdiği performansla İtalya Milli takımının da vazgeçilmez isimlerinden olmaya başlamıştı.

30 yaşındaki defans oyuncusu, Torino temsilcisinde toplam 335 resmi maçta sahaya çıkarken, 28 gol atıp 14 de asist yaptı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Juventus, Buffon ve Chiellini ile Uzattı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement