Kanarya'dan Güç Gösterisi: 81-59 - Son Dakika
Spor

Kanarya'dan Güç Gösterisi: 81-59

Kanarya\'dan Güç Gösterisi: 81-59

HABER. Sedat Balcı / Sinan Erdem Spor Salonu TBL playoff final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker sahasında Galatasaray Cafe Crown'ı 81-59 yenerek seride 1-0 öne geçti.

04.06.2011 22:00

HABER: Sedat Balcı/ Sinan Erdem Spor Salonu

TBL playoff final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker sahasında Galatasaray Cafe Crown'ı 81-59 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Beko Basketbol Ligi playoff final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'ı 81-59 yenerek seride 1-0 öne geçti. Seride ikinci maç pazartesi akşamı, yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

"Tüm branşlarda şampiyonluk" parolasıyla sezona giren Fenerbahçe'de, dört takım bunu başarırken geriye sadece erkek takımının şampiyonluğu kalmıştı. Bunu da, ezeli rakipleri Galatasaray'ın erkek basketbol takımı karşısında başarma durumu söz konusuydu.

Galatasaray Cafe Crown ise, Oktay Mahmuti ile bu sezon yakaladığu ivmeyi, finale kalarak gösterdi. Sezon başında bu noktayı doğrudan hedeflememiş olsalar da, sezon içinde tüm takımların performanslarına bakıldığında, Fenerbahçe Ülker ile final oynamayı hak etmişlerdi.

Galatasaray Cafe Crown cephesinde, Radoslav Rancik'in ameliyat sezonu kapatması, belki de seride kilidin boyalı alan performanslarıyla çözülmesine neden olacaktı. Öyle ki, Ermal, Andric, genç Sertaç ve üç numaradan bozma dört numara Shumpert, Avrupa'nın en iyi boyalı alan rotasyonlarından birine sahip olan bir takım karşısına çıkacaktı.

SAVUNMALAR ÖN PLANDA

Maça iki takım da etkilş savunma yaparak başlarken, bu da faul ve top kayıplarını beraberinde getirdi. Oğuz'un henüz beş dakika dolmadan üç faule çıkması, Preston Shumpert'ın erken iki faul alması bu sertliğin sonucu olurken ilk beş dakika 14-6 Fenerbahçe Ülker lehine geçildi.

Galatasaray, hücumda yaşadığı bitiriclik sorununa rağmen etkili savunmasıyla maçtan kopmazken genç Sertaç pota altında iyi niyetli mücadelesine rağmen, Fenerbahçe Ülker uzunları karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı.

Buna karşın oyuna sonradan giren Luksa Andric ve Tutku Açık, hücumda Galatasaray Cafe Crown'ı ayakta tutmaya çalıştı. İlk çeyrek, 21-16 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi.

EMİR AĞIRLIĞINI KOYUYOR

İkinci çeyrekle birlikte, Sean May, Kaya Peker ve Darjus Lavrinovic ile farkı çift hanelere çıkarmaya çalışan Fenerbahçe Ülker karşısında Galatasaray Cafe Crown, henüz ilk dakika geride kalırken dört faul limitini doldurdu. Bu da ister istemez savunmada dozajı düşürmelerine neden oldu.

İki takımın da, oyuncularını diri tutmak ve yaşanan faul problemleri nedneiyle sık sık oyuncu değiştirmek zorunda kalması, özellikle, rotasyonu daha dar olan Galatasaray Cafe Crown'ı olumsuz etkilerken Fenerbahçe Ülker tam aksine kenardan gelen Emir Preldzic'in müthiş katkısıyla farkı açmaya başladı. Kısa sürede yaptığı 6 asist ile Tomas ve Ömer'i basketlerle buluşturması farkın açılmasını sağladı ve devre 44-33 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle tamamlandı.

Takım istatistiklerine bakıldığında iki ekip arasında ilk 20 dakikadaki en bariz fark üç sayılıklarda gözüküyor. Fenerbahçe Ülker takım halinde 5/13 üçlük atarken Galatasaray Cafe Crown'da bu yüzde 1/5 oldu. Bu fark da skordaki darkı ortaya çıkardı.

ÜÇLÜK YAĞMURU DİNMİYOR

İkinci yarıya Fenerbahçe Ülker, hücumda oldukça coşkulu başlarken Emir, Ömer ve Ukic ile arka arkaya 3 üçlük bulunca fark bir anda 20 sayı barajına dayandı. Bu arada Emir sayı atmasının yanında, sahadaki Jasikevicius ve Tutku gibi iki asist ustasına nazire yaparcasına asist hanesini sürekli dolduruyordu.

Buna karşın savunmada da işler yolunda giderken Galatasaray Cafe Crown oyuncularına adeta potayı göstermediler. Bu noktada, Ermal'ın, sahanın belki de en etkisiz oyuncusu olduğunu belirtelim.

Üstünlüğünü iyiden iyiye kabul ettiren Fenerbahçe Ülker, Oğuz'un faul sorunundan ötürü alışmadığı biçimde bol süre alan Sean May'den de ekstra katkılar aldı.

Tüm bu olumlu gelişmelerle Fenerbahçe Ülker son çeyreğe 67-49 önde girdi.

KALİTE FARKI

Son çeyrekte, pazartesi günü oynanacak maçı da düşünerek tempoyu biraz düşüren ve ilk üç çeyrekte yakaladığı farkın meyvelerini yiyen Fenerbahçe Ülker, bu halde dahi üstünlüğünü kaptırmadı. Aslında gösterdiği performansla Galatasaray Cafe Crown'ın da oyuna ortak olacak durumu yoktu.

Bench gücü farkının getirdiği kalite farkıyla skorda farkı yakalayan Fenerbahçe Ülker mücadeleden 81-59 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Pazartesi günü oynanacak serinin ikinci maç öncesi Fenerbahçe Ülker'in, 10. 000'i aşkın taraftarıyla bütünleşerek sergilediği bu güç gösterisi karşısında Galatasaray Cafe Crown'ın kat etmesi gereken çok yol var.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Aytuğ Ekti – Kaan Büyükçil

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 11 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 15 (2 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 11 (7 ribaund- 5 asist), Sarunuas Jasikevicius 4 (1 ribaund), Kaya Peker 5 (9 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 7 (3 ribaund), Marko Tomas 11 (4 ribaund- 1 asist), Sean May 12 (2 ribaund), Emir Preldzic 5 (7 ribaund- 8 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (59): Josh Shipp 6 (2 ribaund), Jerry Johnson 9 (3 ribaund- 2 asist), Melih Mahmutoğlu 2 (1 ribaund), Göksenin Köksal 2 (2 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu (2 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 6 (1 ribaund), Tutku Açık 7 (4 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 14 (5 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım (1 ribaund- 2 asist), Evren Büker (1 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 9 (4 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 21-16

2. PERİYOT: 23-17

3. PERİYOT: 23-16

4. PERİYOT: 14-10

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kanarya'dan Güç Gösterisi: 81-59 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement