Kayseri Kaskispor'un İlk Final Maçı - Son Dakika
Spor

Kayseri Kaskispor'un İlk Final Maçı

Kayseri Kaskispor\'un İlk Final Maçı

Fiba EUROCUP Women'da Dynamo Moskova takımıyla oynayacağı final müsabakalarınrın ilk maçı için yarın Rusya'ya gidecek olan Kayseri Kaskispor basketbol takımının antrenörü Ayhan Avcı, "Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız kupayı, bu kez müzemize koymak"...

04.03.2013 13:08

Fiba EUROCUP Women'da Dynamo Moskova takımıyla oynayacağı final müsabakalarınrın ilk maçı için yarın Rusya'ya gidecek olan Kayseri Kaskispor basketbol takımının antrenörü Ayhan Avcı, "Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız kupayı, bu kez müzemize koymak istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda öğrencilerle buluşan antrenör Ayhan Avcı ile 2 oyuncusu Nuria Martinez ve Tuğba Taşçı soruları yanıtladı. Eurocup'da üst üste 2 kez final oynayan tek takım olduklarını belirten antrenör Ayhan Avcı, Kayseri'de kadın basketbolunun 6-7 yıllık tarihi olduğunu, kulüp olarak birkaç kez isim değiştirmek zorunda kaldıklarını hatırlatırken şöyle konuştu:

"Geçen yıl ligin başlamasına kısa süre kala takım kurduk ve yola çıktı. Zor bir süreçten geçmemize rağmen, Eurocup'da final oynayarak büyük iş başardık. Geçen yıl ilk kez final oynadığımız için tecrübe eksikliğimiz vardı. Buna karşın, Dinamo Kursk'u buradaki maçta yenmeyi başarmış ama ikinci maçta kaybederek kupayı ülkemize getirmeyi başaramamıştık. İlk maçta avantajlı bir skor elde edip ikinci maçta da seyircimizin desteğiyle kupaya uzanacağız."

"KUPA KAYSERİ'DE KALACAK"

Geçen yıl Rusya'ya giderken, 'Kupa Kayseri'ye gelecek' dediklerini vurgulayan Ayhan Avcı, "Bu kez ilk maç Rusya'da ikinci maç Kayseri'de. O yüzden slogan değişti. Kupa Kayseri'ye gelecek değil, Kayseri'de kalacak" iddiasında bulundu. Sezon başında hedeflerini Eurocup'ı kazanmak olarak koyduklarını ve bu doğrultuda kadroyu güçlendirdiklerini anımsatan Avcı, şöyle devam etti:

"Geçen yıl kupayı kaybettiğimiz Kursk'u bu yıl çeyrek finalde eledik. Kursk bu sene de kupanın en güçle adayıydı. Ama dersimize daha iyi çalıştık, tecrübemiz ve seyirci desteğimizle bir kez daha finale adımızı yazdırdık. Final oynamak tabi ki önemli ama artık bizi kesmiyor. Biz çıtayı yükselttik ve kupayı istiyoruz. Finali yine bir Rus takımıyla oynuyoruz. Dynamo Moskova'da çok güçlü bir takım. Ama 100-150 kişiye oynuyorlar. Biz 7 bin 500 seyircimizle ikinci maçı sahamızda oynayacağımız için Rusya'dan avantajlı bir sonuçla dönmek istiyoruz. İkinci maç sahnımızda olduğu için kupa Kayseri'ye gelecek. Biz de diyoruz ki, kupa Kayseri'de kalacak."

MARTİNEZ İDDİALI

Nuria Martinez ise öğencilere yaptığı konuşmada İspanya, ABD ve Rusya gibi birçok ülkede basketbol oynadığını, Türk kadın basketbolunun Avrupa'nın en iyisi olduğunu, finali kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.

2 GÜN ÖNCE GİDİYORLAR

Kayseri Kaskispor, Perşembe günü Türkiye saatiyle 17.30'da Moskova'da oynayacağı Eurocup final ilk maçı için yarın sabah tarifeli uçakla Moskova'ya uçacak. Genel Menajer Ahmet Bozbey, "Ortama alışmak ve yol yorgunluğu yaşamamak için iki gün öncesinden gidiyoruz. Perşembe günü salondan iyi bir sonuçla ayrılıp, 14 Mart Perşembe 19.00'da sahamızda oynayacağımız maçta taraftarımızın da desteğiyle kupaya uzanacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAF - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kayseri Kaskispor'un İlk Final Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement