Kupa 2'nin Beyi Sevilla: 4-2* - Son Dakika
Spor

Kupa 2'nin Beyi Sevilla: 4-2*

Kupa 2\'nin Beyi Sevilla: 4-2*

Sevilla ile Benfica'yı Torino'da karşı karşıya getiren UEFA Avrupa Ligi finalinde son gülen İspanyol temsilcisi oldu.

15.05.2014 01:00

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile Benfica arasında nefesleri kesen finali seri penaltı atışlarıyla kazanan Sevilla, tarihinde üçüncü kez Kupa 2'de mutlu sona ulaşırken, Benfica ise üst üste oynadığı 8. finali de kaybederek laneti üzerinden atamadı.

Normal süresi 0-0'lık eşitlikle sona eren maçın uzatma bölümlerinde de gol sesi çıkmazken, seri penaltı atışlarında Benfica önce Oscar Cardozo'nun, ardından da Rodrigo'nun kaçırdığı penaltılarla yıkıldı ve İspanyol temsilcisi seri penaltı atışlarını 4-2 kazanarak kupaya uzandı.

İlk yarıda gol yok

Karşılaşmanın ilk yarısına her iki takım da kontrollü başlarken, ilk yarım saatlik dilim daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

14. dakikada Gaitan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale ağzına yönelen topu Beto tokatladı. Garay dönen topu sol çaprazda kaleye gönderdi ancak Beto gole izin vermedi.

37. dakikada Reyes'in ara pasında topla buluşan Moreno, sağdan ceza sahasına sokuldu ve topu soluna çekerek uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Oblak'ta kaldı.

41. dakikada Gaitan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Luisao kafa vuruşunu yaptı ama top üstten auta gitti.

45+1'de sol kanattan Amorim'in ceza sahasına doğru gönderdiği uzun topta Maxi Pereira kale önünde vuruşunu yaptı ama açıyı iyi kapatan Beto gole izin vermedi.

0 - 0

(4 - 2 p.)

7

İsabetli şut

7

8

İsabetsiz şut

15

4

Korner

7

19

Faul

24

3

Sarı kart

2

0

Kırmızı kart

0

%49

Topla oynama

%51

Benfica bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında bir kez daha gole yaklaştı. Sağdan ceza sahasına sokulan Rodrigo'nun rakibinden sıyrılıp çaprazdan yaptığı sert vuruşta Beto topu çeldi ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

Pozisyon çok ama...

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise ilk yarıya oranla oldukça tempolu geçti ve her iki takım da net gol fırsatlarından sonuç alamadı.

49. dakikada ani gelişen Benfica atağında Rodrigo, soldan içeri sokulan Lima'ya aktardı pasını. Onun sol çaprazdan yerden yaptığı vuruşta Carriço son anda araya girerek kaleci Beto'yu geçerek kaleye yönelen topu uzaklaştırdı.

53. dakikada Sevilla gole yaklaşan taraf oldu. Rakitic'in şık pasında ceza sahasına sokulan Reyes'in müsait durumda yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

61. dakikada sağ kanattan hücuma destek veren Coke son çizgiye inerek yerden içeri doğru çevirdi topu. Reyes sağ çaprazda meşin yuvarlağın gelişine sert vurdu ama Beto topu çelmeyi başardı.

72. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Maxi Rodriguez, ceza sahası içi sağ çaprazda topu kontrol edip müsait durumdaki Lima'ya aktardı pasını. Lima topun gelişine vuruşunu yapmak istedi ama Fazio kritik bir müdaheleyle rakibinin pozisyonunu bozdu.

84. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Lima çok sert bir vuruş yaptı ama Beto son anda topu kornere çeldi.

90+1'de sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında savunmadan seken topun gelişine Garay penaltı noktası üzerinde vuruşunu yaptı ama top üstten dışarı gitti ve 90 dakika golsüz eşitlikle geçilince mücadelede uzatma bölümlerine geçildi.

Uzatma dakikalarının detayları birazdan...

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Unai Emery

Performans: 7/10

İlk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koysalar da ikinci yarıda toparlandılar. Uzatma bölümlerinde ise geriye çekildiler. Bu risk onlara pahalıya mal olabilirdi ancak sonunda kazanan taraf olmasını bildiler.

Jorge Jesus

Performans: 7/10

Sulejmani'nin sakatlığı planlarını bozsa da takımı ritmini bozmadı. Yaptığı değişiklikler de zamanında ve yerindeydi. Şans onların yanında değildi...

Sulejmani devam edemedi Maçın ilk bölümlerinde bir ikili mücadele sonrasında sağ omzunun üzerine sert bir şekilde düşen Benfica'nın Sırp yıldızı Miralem Sulejmani, tedavisi sonrasında oyuna devam etmeye çalışsa da 24. dakikada yerini Andre Almeida'ya bıraktı.

G. Saray - Arsenal finalinde sonra bir ilk Kupa 2'de 2000 yılında Galatasaray ile Arsenal arasında oynanan maçtan sonra ilk defa bir final maçında 90 dakika 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Kupa 2'nin Beyi Sevilla: 4-2* - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement