Ligue 1'de 14. Haftanın Ardından - Son Dakika
Spor

Ligue 1'de 14. Haftanın Ardından

Ligue 1\'de 14. Haftanın Ardından

Fransa Ligue 1'de 14'üncü hafta yine nefesleri kesti. Zorlu deplasmanlara konuk olan Paris Saint Germain ile Monaco zaferle döndü. Lille ise takibini sürdürdü. İşte haftanın analizi.

25.11.2013 22:51

Marsilya nefes aldı

Sezon başından bu yana istediği futbolu sahaya yansıtamadığı için zor günler geçiren Marsilya, haftanın açılış maçında Ajaccio'ya konuk oldu. Bu sezon maçların genelinde kaleye çok sayıda şut atmasına karşın, bunu skora yansıtamayan mavi-beyazlılar 27'inci dakikada Payet'nin golüyle öne geçse de sevinci kısa sürdü. Golden hemen 4 dakika sonra Perozo Ajaccio adına beraberliği sağladı. Maçın ilk yarısı bitmek üzereyken 39'da Gignac sahneye çıktı ve skoru 2-1'e getirdi. Soyunma odasına bu skorla giden takımlar ikinci yarıya ekstra bir motivasyonla çıktı. Oyunu rakibinin üstüne yıkarak yeniden beraberliği yakalama peşinde olan Ajaccio 59'da Thauvin'in golüne engel olamayınca fark ikiye çıktı. Kalan dakikalarda gol olmayınca, Marsilya 3 puanı alarak evine dönen taraf oldu. Ajaccio ise aldığı bu mağlubiyetle ligin dibine demir attı.

Paris zorlanmadı

Lider Paris Saint Germain rotasyona gitmek zorunda kaldığı Reims deplasmanından gülerek ayrıldı. 3 puanı 3 güzel golle alan başkent ekibinde goller Lucas, Menez ve Zlatan İbrahimoviç'ten geldi. Maçın genelinde rakibine üstünlük kuran son şampiyonda uzun zamandır Van der Wiel'in yedeği rolüne soyunan Jallet göz doldurdu. Sağ bekte oldukça başarılı bir performans sergileyen Fransız futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak maç için Laurent Blanc'ın aklını karıştırdı. Tecrübeli çalıştırıcının hafta arası da Jallet'ye şans vermesi bekleniyor.

Lyon avantajını  koruyamadı

Fransa'da futbol otoritelerinin 'Bu maçı kesin alır' gözüyle baktığı Lyon, evinde Valenciennes engeline takıldı. Maça uzun süredir sakat olan kalecisi Vercoutre ile çıkan teknik direktör Remi Garde, forvette Gomis ile Lacazette'i yan yana oynattı. Üçlü bir orta saha kurgusu ile rakibini karşılayan Lyon'da, oyun kurma görevini Yoann Gourcuff üstlendi. Maça beklenenden de iyi başlayan Lyon 17'inci dakikada golcüsü Gomis ile öne geçti. Ilk yarıyı bu skorla önde kapatan takım, özellikle ikili mücadelelerde rakibine üstünlük kurmayı başardı. İkinci yarıda kontratak futbolunu sürdüren Valenciennes, Paris Saint Germain'den kiraladığı, U20'de Dünya Şampiyonu apoletini takan Bahebeck'in 66. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra baskıyı iyice arttıran Remi Garde'ın öğrencileri aradıkları golü bulamayınca maç 1-1 sona erdi.

Montpellier'ye Cabella yetmedi

Belhanda'nın takımdan ayrılmasının ardından Montpellier'nin yıldızı konumuna gelen Remy Cabella, harika bir gol atmasına karşın takımına galibiyeti getiremedi. 69'uncu dakikada takımını öne geçiren genç oyuncu 30 metre mesafeden attığı frikik golüyle alkış aldı. 66'da Benjamin Stambouli'nin attığı gol geçersiz kılınırken, karşılaşmanın hakemi Stephane Jochem, Montpellier'ye son darbeyi 75'de verdiği tartışılır bir penaltı ile vurdu. Topun başına geçen Guingamp'lı Giresse kaleci Jourdren'i mağlup etti ve maçın skorunu tayin eden golü attı: 1-1.

Eski dost Sochaux'ya bela oluyordu...

Sochaux bu hafta yenebileceği ender takımlardan birine karşı evinde iki puan bırakarak fırsat tepti. Maçın ilk yarısında 31'inci dakikada eski futbolcusu Boudebouz'un golüne engel olamayan sarı lacivertliler, ilk yarıyı bu golle Bastia karşısında yenik kapattı. İkinci yarıda daha iyi bir grafik çizen Herve Renard'ın öğrencileri, maçın bitimine 15 dakika kala Southampton'dan kiraladıkları Mayuka'nın golüyle beraberliği yakaladı. Sezonun en iyi oyunlarından birini oynamasına karşın istediği galibiyeti alamayan Sochaux gelecek haftalar için ümit verse de sahadan hayal kırıklığı ile ayrıldı. Alt yapısından yetiştirdiği Pierre Alain Frau ile anlaşan takım, sezon sonuna kadar tecrübeli golcüyü renklerine bağladı. Bakalım Frau Sochaux'yu ligde tutabilecek mi?

Rennes ile Bordeaux birbirlerini kiliteyince...

Haftanın en büyük hayal kırıklığı bu karşılama olsa gerek. Seyir zevki açısından yavan geçen mücadelede, taraflar birer dakika arayla golleri ikici yarıda kaydetti. Ortada geçen maçı her iki takım da kazanabilirdi ancak bulunan ender pozisyonları da golcüler harcayınca, Rennes ile Bordeaux sahadan birer puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Lorient Evian'a patladı

Haftalardır oynadığı kötü futbol yüzünden eleştirilen Lorient sonunda patladı. Evian deplasmanında sezon başında Valenciennes'den transfer ettiği golcüsü Aboubakar ile coşan Lorient, her iki yarıda da ikişer gol bularak maçı 4-0 kazandı. 58'de Evian adına kırmızı kart gören sol kanat oyuncusu Fabrice Ehret takımının ipini çeken oyuncu olurken, Evian'ın topa sahip olma oranını skora yansıtamaması günün konusu oldu. Yarattığı ani ataklarla Evian defansını müşkül durumda bırakan Lorient forvetleri cezayı kesti ve teknik direktör Christian Gourcuff'e nefes aldıracak bir galibiyete imza attı.

Kaleyi bulan şut sayısı 1, atılan gol 1

Lille yine beklediğimiz gibi kompakt bir oyun sergiledi. Zorlu günler geçiren Toulouse'u konuk eden kuzey temsilcisi kaleyi bulan ilk şutunu 84'üncü dakikada attı. Sol bek Souare'nin vuruşunda kaleci Ahamada çaresiz kalınca maçın tek golü gelmiş oldu. Maç boyunca rakibine üstünlük kuran Lille'de temel sorun forvet oyuncularının son vuruşlardaki beceriksizliğiydi. Seyir zevki açısından güzel geçen mücadelede bir de kırmızı kart çıktı. 57'inci dakikada Toulouse'lu Oscar Trejo kırmızı kartla oyun dışında kalınca, takımı 10 kişi bıraktı. Kalecisi Enyeama'nın yine bir iki kurtarışıyla geceye damga vurduğu maçta Lille yenilmezlik ünvanını 9 maça çıkardı ve Paris Saint Germain'i takip etmeyi sürdürdü.

Mevlüt attı Saint Etienne kazandı

Sezon başında transfer olduğu Saint Etienne'de zaman zaman yaşadığı sakatlıklar yüzünden istediği kadar süre alamayan Mevlüt Erdinç, bu hafta takımına 3 puanı getiren isim oldu. Zorlu Nice deplasmanında ilk 11'de sahaya çıkan Mevlüt 23'üncü dakikada kaleci Veronese'nin yaptığı büyük bir hata sonucu golü buldu ve takımına galibiyeti getirdi. Ospina'nın yokluğunda kaleyi devralan Veronese yaptığı bu hata ile Nice'i tabir-i caizse yakan isim oldu. Maçta tüm eksiklerine rağmen rakibinden daha iyi oynayan Nice, yenilenen Allianz Riviera zemini de böylece avantaja çeviremedi. Aldığı bu galibiyetle birlikte Saint Etienne 6. sıraya yükseldi.

Zor olsa da Monaco

Paris Saint Germain ile Lille'in galip geldikleri haftada zorlu Nantes deplasmanına konuk olan Monaco, zorlansa da kazanmayı bildi. Prenslik ekibine 3 puanı getiren golü orta saha oyuncsu Obbadi kaydetti. Dengeli geçen mücadelede golü bulmakta oldukça zorlanan Monaco, bu galibiyetle derin bir nefes aldı. Aldığı 29 topun 17'sini kaybeden Kolombiyalı yıldız Falcao ise hayal kırıklığı yarattı. Monaco bu galibiyetle birlikte Paris Saint Germain ve Lille'i takip etmeyi sürdürdü. Nantes ise en azından beraberliği hak ettiği maçtan puansız ayrıldı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ligue 1'de 14. Haftanın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement