Mersin Büyükşehir Belediyesi Çıkış Arıyor - Son Dakika
Spor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çıkış Arıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çıkış Arıyor

Başantrenör Babaoğlu: "Arka arkaya oynayacağımız iki deplasman maçını da kazanmalıyız"

11.11.2013 13:16

Beko Basketbol Ligi takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başantrenörü Mete Babaoğlu, ligde çıkış yakalamak için Olin Edirne ve Royal Halı Gaziantep deplasmanlarından galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

Babaoğlu yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu hafta deplasmanda oynanacak Olin Edirne maçının hazırlıklarına Servet Tazegül Spor Salonu'nda yaptığı idmanla başladı. Kondisyon ağırlıklı çalışan basketbolcular, çalışmaya daha sonra fitnes salonunda devam etti.

Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta evlerinde oynadıkları Aykon TED Ankara Kolejliler maçının özellikle son anlarında bazı hatalarının olduğunu belirterek, kırılma anlarında sakin ve daha tecrübeli davranmaları gerektiğini ancak başaramadıklarını ifade etti.

Oyuncuların maçı kazanma arzusunun acele etmelerine neden olduğunu anlatan Babaoğlu, "Oyun kurucumuzun son anlarda 4 faullü olması nedeniyle uzatma bize iyi gelmedi. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Özellikle kendi evimizde oynadığımız maçları kazanmamız gerekiyor. Bunun  hiçbir mazereti olamaz" dedi.

Babaoğlu, bu hafta zorlu Olin Edirne deplasmanına gideceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Rakibimiz süratli oynamaya çalışan ve kendi evinde seyirci baskısı yaratan bir ekip. Zor maç olacak. Geçen yıl böyle bir atmosferde gidip kazanmıştık, inşalah yine kazanacağız. Olin Edirne'nin arkasından Royal Halı Gaziantep deplasmanı var. Arka arkaya oynayacağımız iki deplasman maçını da kazanmalıyız. Ligi iyi noktalarda bitirmek için bu maçları kazanmalıyız."

Çok genç bir kadroya sahip olduklarını, bu nedenle tecrübeli oyuncu rotasyonu konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Babaoğlu, oyun kurucu Jordan Theodore'nin de her geçen gün takıma uyum sağlamaya başladığını sözlerine ekledi.

Oyunculardan Ali Karadeniz ise geçen yıl ligde sayı lideri olduğunu, bu sezon ise skor yükünü takım arkadaşlarıyla paylaştıklarını dile getirdi.

Ligde şansız maçlar yaşadıklarını aktaran Karadeniz, "Takımın yeni olması nedeniyle uyum sorunu yaşadık. Sezon ortalarına doğru bu sorunu aşıp ikinci yarı daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin Büyükşehir Belediyesi Çıkış Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement