Milli Raket Çağla, Dubai'de Şampiyon - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Milli Raket Çağla, Dubai'de Şampiyon

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay, Türk tenis tarihinin en büyük şampiyonluğuna imza attı.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay, Türk tenis tarihinin en büyük şampiyonluğuna imza attı.

Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Dubai'deki turnuvanın finalinde, dünyanın 106 numarası Çek Klara Koukalova ile karşılaşan Çağla, 6-7, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-1 galip gelerek, 75 bin dolar ödüllü bir ITF turnuvasında zafere uzanan ilk Türk raket oldu.

Kariyerinin en yüksek ödüllü turnuvasını kazanarak bir ilki gerçekleştiren Çağla, böylece 8. tekler kupasını kaldırdı ve klasmanda 27 basamak birden çıkarak 131. sıraya yerleşti.

26 yaşındaki raket, turnuvanın yarı finalinde bir diğer Türk tenisçi İpek Soylu'yu 2-1 mağlup ederek, finale yükselmişti.

Kaynak: AA