Mutu'nun Yeni Takımı Petrolul - Son Dakika
Spor

Mutu'nun Yeni Takımı Petrolul

Mutu\'nun Yeni Takımı Petrolul

Romen futbolunun 2000'li yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden Mutu, 14 yıl önce ayrıldığı ülkesine, Petrolul Ploiesti forması ile geri döndü.

16.01.2014 12:36  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2000 yılında Dinamo Bükreş formasıyla büyük bir çıkış yaptıktan sonra Inter'e transfer olarak yurt dışı kariyerine başlayan ve 14 yıl boyunca İtalya başta olmak üzere, Fransa ve İngiltere liginde de forma giyen Adrian Mutu, ülkesi Romanya'ya Petrolul Ploieşti formasıyla dönüş yaptı. Inter sonrasında Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena ve son olarak da Ligue 1'de mücadele eden Ajaccio formasını giyen Mutu, sezon başında teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan Fabrizio Ravanelli tarafından kadroda şans bulmuş ancak kasım ayında kovulan hocanın yerine geçici olarak göreve getirilen Fransız Christian Bracconi, onu çok fazla kadroda düşünmemişti. 35 yaşına basan futbolcu da artık evine dönmenin zamanı geldiğini anladı ve Fransız kulübünün başkanı Alain Orsoni'nin ücretleri düşürmek adına akademiye yönelecekleri açıklamasının bir uzantısı olarak, 18 aylığına Petrolul'a kiralandı. Ajaccio, bu sezon Fransa Ligi'nde 20 maçta sadece 1 galibiyet alarak son sıraya demir atmıştı.

Kasım ayında, Romanya teknik direktörü Victor Piturca'yı, İngilizlerin ünlü komedi karakteri Mr. Bean'e benzeten bir fotoğrafı Facebook sayfasına eklediğinde federasyon tarafından milli takımdan süresiz men edilen Mutu'nun yeni takımı Petrolul, Romanya Ligi'nde 40 puanla, lider Astra Giurgiu'nun 2 puan gerisinde bulunuyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mutu'nun Yeni Takımı Petrolul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement