Naumoski: "Efes yarı finaldeki oyununu tekrarlarsa kesinlikle favori" - Son Dakika
Spor

Naumoski: "Efes yarı finaldeki oyununu tekrarlarsa kesinlikle favori"

Naumoski: "Efes yarı finaldeki oyununu tekrarlarsa kesinlikle favori"

Vitoria-Gesteiz'in ev sahipliği yaptığı 2019 EuroLeague Final Four'da yarı final maçları geride kaldı.

19.05.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vitoria-Gesteiz'in ev sahipliği yaptığı 2019 EuroLeague Final Four'da yarı final maçları geride kaldı. Türkiye'nin iki temsilcisini karşı karşıya getiren yarı final ilk maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 92-73 mağlup etti. Lacivert-beyazlıların finaldeki rakibini belli eden maçta ise CSKA Moskova, taraftar desteğini arkasına alan Real Madrid'i 95-90'lık sonuçla yenmeyi başardı. Pazar akşamı önce Fenerbahçe Beko ile Real Madrid TSİ 18.30'da üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. Ardından TSİ 21.30'da Anadolu Efes ile CSKA Moskova kupa için kozlarını paylaşacak.



Final Four etabında şu ana kadar yaşananları ve final maçına dair senaryoları, Anadolu Efes'in efsanevi basketbolcusu Petar Naumoski'ye sorduk.



Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçına dair görüşleriniz neler?


Anadolu Efes, 40 dakika boyunca kendi oyununu oynadı ve kazanmak için daha istekli olan taraftı. Fenerbahçe Beko ise iyi savunma yapamadı, bunun üzerine hücumda da zorlandı. Bütün bu etmenler Efes’e farklı galibiyeti getirdi.


Ergin Ataman’ın bu maçtaki performansını nasıl buldunuz?


Final Four tecrübesi olmayan tek antrenör olarak buraya gelmesine karşın Ergin Ataman maç boyunca takımıyla mükemmel bir ritim yakaladı. Bu ritimle rakibin oyun planını bozdu, maç içinde adeta bir keşif yaptı. Kısacası harikaydı ve onun finalden de zaferle ayrılmasını istiyorum.


CSKA Moskova-Real Madrid maçını nasıl yorumlarsınız?


Bu mücadelede kimin kazanacağını 48 dakika boyunca tahmin edemedik. Real harika bir başlangıç yaptı ve bazı noktalarda farkı çift hanelere kadar çıkardı. Ancak CSKA cephesinde Sergio Rodriguez ve Nando De Colo ikilisi sahaya lider karakterlerini koydular ve işler değişti. Ligin en iyi oyuncularından oldukları göstererek maçı CSKA lehine çevirdiler.


Sizce finalde bizi nasıl bir maç bekliyor?


Başından beri Final Four’da bir favorinin olmadığını söylemiştim; çünkü oraya gelen her takım mükemmel iş yaptı ve doğru yönetildi. Bu yüzden hem Efes hem de CSKA için şanslar eşit. Anadolu Efes yarı finaldeki oyunu tekrarlamayı başarırsa kesinlikle favoridir. CSKA’ya gelecek olursak, onlar yarı finalde daha fazla yoruldular, ancak kaliteli bir kadroya sahipler. Eğer hücum aksiyonlarını iyi bir seviyeye çıkarabilirlerse maçtan çok büyük keyif alacağımızı söyleyebilirim.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Naumoski: 'Efes yarı finaldeki oyununu tekrarlarsa kesinlikle favori' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement