Nba'deki Temsilcilerimiz Türkiye'de - Son Dakika
Spor

Nba'deki Temsilcilerimiz Türkiye'de

Nba\'deki Temsilcilerimiz Türkiye\'de

Nba'de başarılı bir sezon geçiren milli basketbolcularımız Ömer Aşık ve Semih Erden, yurda döndü.

05.06.2011 20:15

Nba'de başarılı bir sezon geçiren milli basketbolcularımız Ömer Aşık ve Semih Erden, yurda döndü. NBA'de Cleveland Cavaliers'te forması giyen Semih Erden ile Chicago Bulls'da mücadele eden Ömer Aşık aynı uçakla İstanbul'a gelirken, milli basketbolcuları Atatürk Havalimanı'nda yakınları karşıladı.

THY ait bir uçakla, Şikago'dan İstanbul'a gelen milli basketbolcularımızdan Semih Erden Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk sezonunda talihsiz bir sakatlık yaşadığını belirten Erden, "İlk sezonum Boston'da başladım, çok güzel geçti. Fakat talihsiz bir sakatlık oldu. Kasıklarda problem oldu, zaten omuzda geçen seneden kalma sakatlık vardı. Cleveland'da iyi oldu kötü oldu şu an göremiyorum, daha çok yeni. Daha oynayamadım da. Ama Boston'da çok güzel bir yarı sezon geçirdim. Çok seviliyordum, sayılıyordum. Bu açıdan çok mutluyum" dedi.

KARİYERİME NBA'DE DEVAM EDECEĞİM

Gazetecilerin "Cleveland'da devam edecek misin?" sorusu üzerine Erden, "

Cleveland'dayım ve Avrupa'ya dönmeyi düşünmüyorum. Bundan sonraki basketbol hayatımı NBA'de devam ettirmek istiyorum. Bu da inşallah iyi bir şekilde sonuçlandırırım diye düşünüyorum" diye konuştu.

ENES ÖNEMLİ BİR YETENEK

Bir gazetecinin, "Enes Kanter'in draftta Cleveland'a gelme durumu var. Bu konuda düşünceleriniz nedir? " sorusu üzerine Semih Erden, " Enes Kanter için belirsizlik devam ediyor. NBA gerçekten karışık, çözülmesi anlaşılması gerçekten zor bir yer. Her an her şeyin değişebileceği bir yer. Enes için ben en hayırlısını diliyorum. Cleveland almayı düşünüyor, almayı istiyor fakat nasıl olacak daha belli değil. Onun için en hayırlısı en iyi takım hangisi ise oynaması lazım. Sonuçta ciddi bir sene oynamadı, zorluklar yaşadı, bir takım sıkıntılar çekti. İnşallah en iyi takıma gider en iyi şekilde oynar. Türk Milli Takımı, Türkiyemiz için en önemli yeteneklerden bir tanesi" dedi

O FORMAYI GİYMEK ONUR VERİR

Litvanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erden konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir şeyler söylemek için çok erken. Benim genel durumumla alakalı konuşmam gerekirse çok önemli, çok ağır iki tane ameliyat geçirdim. Bu ameliyatlar beni gerçekten çok etkiledi. Yetişebileceğimi tahmin ediyorum. Milli Takım bizim için son nokta. Milli Takım üniformasını giymek bizim için onur verici"

TEDAVİ İÇİN GERİ DÖNECEĞİZ

Ömer Aşık'ın sakatlığı ile ilgili sorulara da cevap veren Semih Erden, "Ömer'in ayağında ufak bir kırık var sanırım, Stress kırığı dediler ama tam olarak bilmiyorum. Burada 10 günlük bir sürecimiz var. Daha sonra geri döneceğiz. Sadece tatil amaçlı geldik, ailelerimizi göreceğiz. Sonra da tedavi için geri döneceğiz" dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray Cafe Crown arasındaki final maçlarını da değerlendiren Erden, "Gerçekten güzel bir maç oldu. Tabi Fenerbahçe'nin kazanması da Fenerbahçe'li olarak güzel bir duygu. Atmosferde olmamam üzücü, ama herhalde bu maçta olurum" dedi.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR

Son olarak "NBA'de ve Türkiye'de kim şampiyon olur" sorusu üzerine Semih Erden, " Türkiye'de Fenerbahçe olur gibi gözüküyor. Çünkü maçta onu gördüm onu hissettim. Galatasaray'ın maçtaki durumu çok iyi değildi. Ama bu uzun bir maraton. Ne olur bilinmez. Gönlümden geçen Fenerbahçe olsun. En iyi olan kazansın. NBA'de de Miami çok favori olarak gösteriliyor, Dallas çok tehlikeli geliyor. Ben Dallas diyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Nba'deki Temsilcilerimiz Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement