NBA Yıldızları İsyan Etti - Son Dakika
Spor

NBA Yıldızları İsyan Etti

NBA Yıldızları İsyan Etti

ABD'de siyahi iki Amerikalının ölümünden sorumlu polislere jürinin takipsizlik kararı vermesi, sporcular tarafından da protesto edildi.

09.12.2014 15:26  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Ferguson ve New York'un Staten Island bölgesinde siyahi iki Amerikalının ölümünden sorumlu polislere jürinin takipsizlik kararı NBA sporcuları tarafından da protesto edildi.

"NEFES ALAMIYORUM" TİŞÖRTÜ GİYDİLER

Chicago Bulls'un oyuncusu Derrick Rose maçtan önce , "Nefes alamıyorum" tişörtü giyerek olayı protesto etti. Rose'un bu eylemi diğer NBA basketbolcuları tarafından da büyük ilgi gördü.

Diğer NBA oyuncuları da "Nefes alamıyorum" sloganıyla maça çıktılar. Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA takımı Chicago Bulls'ta oyuncusu Derrick Rose, Golden State Warriors'a karşı Cumartesi günkü maç öncesinde, Eric Garner'ın öldürüldüğü olayı soruşturan New York'taki jüri kararına karşı tepkisini dile getirmek amacıyla üzerinde Garner'in boğulduğu sırada söylediği ''I Can't Breathe'' (Nefes alamıyorum) yazan tişört giyerek protestoda bulundu.

Rose'un kararıyla ilgili görüş bildiren NBA yıldızı LeBron James de ''Bu muhteşemdi, ben de bunu yapabilirim'' açıklamasının ardından Cleveland Cavailers'ın Brooklyn Nets'le yaptığı maçta üzerinde ''Nefes alamıyorum'' yazan tişört giyerek, ülke genelindeki protestoların sahalara taşınmasına destek verdi.

Cavailers'le New York'taki Barclay Center'daki oyun öncesinde, Nets oyuncuları Kevin Garnett, Deron Williams, Jarrett Jack ve Alan Anderson da Lebron James gibi ''Nefes alamıyorum'' yazılı tişört giyerek eyleme katılan NBA oyuncuları arasında yer aldı.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor NBA Yıldızları İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement