Olimpiyat Değerlendirme ve Planlama Toplantıları... - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Değerlendirme ve Planlama Toplantıları...

Olimpiyat Değerlendirme ve Planlama Toplantıları...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları başladı.

28.08.2012 15:24

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda bu sabah yapılan "Kendimizi Dinliyoruz" konulu oturuma, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Spor Genel Müdürlüğü daire başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, şube müdürleri, federasyon yetkilileri ve spor uzmanları katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kamuoyunda Londra Olimpiyat Oyunları'nda başarısız olunduğuna dair bir yaklaşım olduğunu, ancak kendisinin bu görüşe katılmadığını söyledi.

Karanfil, "Rekor sayıda katılım sağlamamız, büyük başarıdır. 2016 ve 2020 yıllarında ise daha da başarılı olacağımızı düşünüyorum. 2016 olimpiyat oyunlarına 4 yıl gibi kısa süre var. Sayılı gün çabuk geçer. Londra olimpiyat oyunlarının hemen ardından böyle bir toplantı düzenleyen ve çalışmalara başlayan Spor Genel Müdürlüğü'nü kutluyorum" dedi.

Hemen çalışmalara başlamanın verilen önemi gösterdiğini belirten Karanfil,

"Türk genci, oldukça kabiliyetlidir. Önemli olan bu kabiliyetleri bulup ortaya çıkarmaktır. Ülkemizde spor, yaşam biçimi olmalıdır. Yıldız sporcuları ancak böyle yetiştirebiliriz. Bu toplantı eksiklerimizi görmek açısından çok önemli. Şapka düşsün kel görünsün istiyoruz" diye konuştu.

-"Türk sporuna yön vermek için çok önemli"-

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da düzenlenecek toplantılara, Londra'ya gitmeden önce Bakan Suat Kılıç'ın talimatıyla karar verildiğini kaydederek, yapılacak oturumların Türk sporuna yön verme açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Spordaki başarı ölçütünün olimpiyatlar olduğunu belirten Baykan, şöyle devam etti:

"Londra Olimpiyat Oyunları'nı değerlendirmek ve geleceği planlamak üzere bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Her olimpiyat oyunlarından sonra oluşan kamuoyu, Londra'dan sonra da oluştu. 4 yıl boyunca sporda ne yaparsanız yapın, organizasyonlar düzenleyin, şampiyonluklar yaşayın, sonuçta olimpiyat oyunlarında elde ettiğiniz dereceler konuşulur. Bu tüm teşkilat için böyledir. Olimpiyatlardan sonra tartışılan federasyonlar, öncesinde başarı elde etmiş olabilir. Fakat olimpiyatlarda ne yaptıysa hasat odur, ölçü odur. 2008 yılında düzenlenen şuranın ana başlıklarını gözden geçirdim. Şuradan elde edilen sonuçların yüzde 50'sinin hayata geçirilemediğini gördüm. Bu kararlar tam olarak uygulansaydı sonuçlar daha farklı olurdu diye düşünüyorum. 4 yılda bir şura toplamak yerine en az 6 toplantıdan oluşan böyle oturumlar yapmayı tercih ettik. Bu toplantıları, olimpiyatlardan sonra değil, Londra'ya gitmeden Bakanımız Suat Kılıç'ın talimatıyla planlamıştık. Yeni bir yolculuğun eşiğindeyiz. Sizlerden katkı bekliyoruz."

Konuşmaların ardından Genel Müdür Mehmet Baykan ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe yönetiminde "Kendimizi Dinliyoruz" oturumu yapıldı.

Oturumda, Türk sporundaki eksikler ve neler yapılması gerektiği tartışıldı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları, "Federasyonlar Tartışıyor", "Sporcular Konuşuyor",

"Teknik Adamlar Değerlendiriyor", "Akademisyenler Yön Veriyor", "STK'lar Sahaya İniyor", "Sağlıkçılar Katkı Sağlıyor" ve "Medya Yorumluyor" oturumlarıyla devam edecek.

Muhabir: Musa Samur

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpiyat Değerlendirme ve Planlama Toplantıları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement