Or'un, Elvan-almitu İsyanı - Son Dakika
Spor

Or'un, Elvan-almitu İsyanı

Or\'un, Elvan-almitu İsyanı

"Herkes haddini bilsin" Funda AVCI / BURSA,(DHA) ATLETİZM Federasyonu Milli Takımlar Koordinatörü Muharrem Or, Barcelona'da yapılan atletizm yarışmasında 5 bin metrede ilk iki dereceyi alan milli atletlerimiz Almitu Bekele ile Elvan Abeylegesse arasında yaşanan tartışmalara son noktayı koydu.

07.08.2010 12:17

"Herkes haddini bilsin"

Funda AVCI/ BURSA,(DHA)

ATLETİZM Federasyonu Milli Takımlar Koordinatörü Muharrem Or, Barcelona'da yapılan atletizm yarışmasında 5 bin metrede ilk iki dereceyi alan milli atletlerimiz Almitu Bekele ile Elvan Abeylegesse arasında yaşanan tartışmalara son noktayı koydu. Atletizmde cumhuriyet tarihinin en büyük başarısına imza atıldığını açıklayan Or, "Bu gururumuzu kirletmeye kimsenin hakkı yok. Herkes haddini bilsin" dedi.

Atletizm Federasyonu Milli Takımlar Koordinatörü Muharrem Or, Barcelona'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonasının 5 bin metre finalinde birinci olan Almitu Bekele'nin, yarış sonunda ikinci olan arkadaşı Elvan Abeyseke'yi suçlayan açıklamaları ve İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda Almitu Bekele'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu ile kendisine sataşan ENKA Kulübü Atletizm İdari Menajeri Mete Özışık arasında yaşanan tartışmalara son noktayı koydu.

ARTIK KONUŞMANIN VAKTİ GELDİ

Milli Takımlar Koordinatörü Muharrem Or, yaşanan bu tatsızlıkların kendisini rahatsız ettiğini söyledi. "Artık konuşmanın vakti geldi" diyen Or, "Biz nereye doğru gidiyoruz ? Bu kadar güzel bir başarıya kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok. Bu ülkenin var olan milli takımının yüceliğini zedeliyorlar" dedi.

Alınan başarının ardından büyük bir gurur ile döndükleri Türkiye'de, hiç tahmin etmedikleri bir takım tepkilerle karşılaştıklarını belirten Or, ortamı geren kışkırtıcı açıklamalarda bulunan bazı kulüp temsilcilerinin reklam yapmak için milli takımın başarısını gölgelediklerini söyledi.

HEP BEN OLAYIM

Başarılara imza atan sporcuların, devletin ve federasyonun tanıdığı olanaklarla bir yerlere geldiğini belirten Atletizm Federasyonu Milli Takımlar Koordinatörü Muharrem Or, "Tabi ki kulüplerin antrenörleri de sporcularını destekliyor. Malzemelerini alıp onlar için ciddi paralar harcıyorlar. Ama şunu unutmayalım ki girilen yarış milli takım bünyesinde yapılan Avrupa şampiyonasıdır. Bu Avrupa şampiyonasına milli takım sene başından itibaren çok ciddi hedef koyarak hazırlandı. Ama öyle bir noktaya gelindi ki, entrikalar ve komplolar işin işine girdi. Yani burada herkes kendine bir pay çıkarmak istiyor. Sürekli olarak 'Medyada ben önde olayım' hırsıyla saçma sapan açıklamalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

SÜKUNETE DAVET EDİYORUM

Bu açıklamayı, Türk Milli Takımı'nın ruhuna, özüne yakışmayan gelişmelerden dolayı yapmak zorunda kaldığını ifade eden Or, "Artık bunlar bardağı taşıran son damlalar. Yani herkesin kendine gelmesi ve haddini bilmesi gerekiyor. Önümüzde çok büyük hedefler var. Bu hedefler için neler yapmamız gerektiği konusunda plan yapmamız gerekiyor, Eğer Barcelona'dan başarıyla dönmeseydik, inanın bizi yerden yere vurulardı, Kimsenin ağzını bıçak açmazdı. Kendi kabuklarımıza çekilirdik. Ama şimdi herkes bu başarıyı, başka noktalara çekerek, gereksiz, hırs gösterisinde bulunuyorlar. Ben yine üstüne basarak, camiayı sükunete davet ediyorum" dedi.

DİKKAT ÇAĞRISI

Milli Takımlar Baş Antrenörü olarak basın toplantılarında yaptıkları açıklamalar ile ortamı gereksiz yere geren sporcu ve antrenörleri uyaran Muharrem Or, "Kendilerine ciddi bir çağrıda bulunuyor, silkelenmelerini, toparlanmalarını istiyorum. Dikkatli olmalarını istiyorum. Çünkü uğraşmamız gereken ciddi planlar ve hedefler var. 4 madalya kazandık diye işimiz daha bitmedi. Bundan sonra 2011'de Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ve 2012'de yine Avrupa şampiyonası var. Bunun için hiç boşluk vermeden zamana karşı hedeflerimizi yarıştırmalıyız. Eğer bu kavgalar devam eder, insanlar kendi reklamını yapmanın peşine düşerse belirlenen hedefe ulaşmamız çok zor olur" dedi.

BU MANTIĞA GÖRE İSPANYOLAR DA BİZE KOMPLO YAPTI

Elvan ve Alemitu Bekele'nin arasında geçen söz dalaşmasının yersiz ve anlamsız olduğuna dikkat çeken Or, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yarışmanın içerisinde olan şeyler gayet normaldir. Atletizm yapan herkes bilir ki yarışmalar içerisinde sporcular öne geçmeye çalışırken birbirlerini çeker, dokunur, düşürür. Bir süre önce İspanya'da yapılan Atletizm Şampiyonası'nda Aslı Çakır, göğsüne gelen dirsek darbesi ile yere düştü. Şimdi burada bir komplo mu vardı ? İspanyollar bize komplo mu kurdu ? Hayır yarışın içinde atletler, öne geçmek uğruna birbirlerini itiyorlar. Bunu sporcu da, antrenör de bilir. Bu yarışın heyecanı. Ama sportmence yapılması gereken mücadeledir. Elvan'ın itmesi, kakması ya da böyle bir durum yaşatması söz konusu değildir. Türk Milli Takımı atletizm sporunda çok büyük bir başarıya imza attı. Bu gururu kirletmeye kimsenin hakkı yok. Dünyanın en centilmen sporu olan atletizmde, 'Komplo teorisi' olmaz. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum. Buna antrenör ve sporcuları da dahil ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Or'un, Elvan-almitu İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement