Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Sitem Etti - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Sitem Etti

Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Sitem Etti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan ve geçtiğimiz günlerde yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda, Dünya Şampiyonu olan milli sporcu Oğuzhan Koçak, "Bize Türkiye’den kimse destek vermiyor" diyerek sitem etti.

26.09.2014 13:03

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan ve geçtiğimiz günlerde yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, Dünya Şampiyonu olan milli sporcu Oğuzhan Koçak, "Bize Türkiye'den kimse destek vermiyor" diyerek sitem etti.

Kocaeli'nin Darıca İlçesinde yaşayan ve 17 Eylül'de Litvanya'da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda finalde karşılaştığı Rus sporcuyu devirerek Dünya Şampiyonu olan Oğuzhan Koçak, Türkiye'de bilek güreşine yeterince destek verilmediğini söyledi. Milli sporcu Koçak, "Küçüklüğümden beri bu sporu yapıyorum. Babamın bir idman yeri vardı, orada ilgimi çekti. Küçükken fazla derecem yoktu, büyüdükçe derece kazanmaya başladım. İlk katıldığım Kocaeli Şampiyonası'nda Kocaeli ikincisi oldum. Sonra Türkiye ikincisi, Avrupa beşincisi, Türkiye şampiyonası ve daha sonra Avrupa Şampiyonu oldum ve son olarak da Litvanya'da Dünya Şampiyonu oldum" dedi.

"BU SPORUN TANITILMASI İÇİN BİZ ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

Futbolun daha çok ilgi gördüğünü söyleyen Koçak, "Yoldan geçen insana ben bilek güreşi şampiyonu olduğumu söylediğim zaman pek ilgi görmüyor. Futbolda hem ilgi hem de para var. Onun için daha çok ilgi görüyor. Bu sporun tanıtılması için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, federasyonumuz çalışma yapıyor" dedi.

Ülkelere karşı Türkiye'nin bayrağını dalgalandırdıklarını söylen Koçak, bilek güreşi sporuna destek verilmesi gerektiğini söyledi. Koçak, 16 Eylül'de 80 kilogram 18 yaş grubunda yarıştığını vurgulayarak, "Rusya'nın sporcu sayısı fazla olduğu için puanı fazla topluyorlar. Bunun için birinci oldular. Türkiye takım olarak bu şampiyonada ikinci oldu. Ben sol kolda dünya üçüncüsü sağ kolda dünya şampiyonu oldum. Biz bu sporu yapıyoruz. Bayrağımızı dalgalandırıyoruz fakat bize Türkiye'de kimse destek olmuyor. Bu desteğin verilmesini istiyoruz. Türkiye'de spor dalı olarak geçen yıl en çok madalyayı getiren bilek güreşidir. Biz sponsorsuz olarak bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Destek olunursa daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Sitem Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement