Real Madrid'den Carlo Ancelotti Açıklaması! - Son Dakika
Spor

Real Madrid'den Carlo Ancelotti Açıklaması!

Real Madrid\'den Carlo Ancelotti Açıklaması!

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalist olmasına rağmen kriz yaşayan Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti ile ilgili beklenen açıklama yapıldı.

12.03.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Real Madrid Başkanı Florentino Perez düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Çıkan iddiaların gerçekle ilgisi yok ve hiç adil değil. Bu spekülasyonlar sadece teknik direktörümüz ve oyuncularımızın üzerindeki baskıyı arttırmaya yarıyor. Özeleştirimizi yapıyoruz ancak formda olmadığımız şu günleri fırsat bilip çıkartılan yanlış bilgileri de kabul etmemiz mümkün değil.

Şunu netleştirmem gerekir ki; teknik direktörümüze ve oyuncularımıza olan güvenimiz tamdır. Ve iddiaların aksine, önümüzdeki haftalarda her ne olursa olsun Carlo Ancelotti görevine devam edecektir.

Real Madrid, sahip olabileceğe en iyi teknik direktöre ve oyunculara sahiptir. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Kulübün uzun süredir beklediği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmışlar ve oynadıkları harika futbolla tüm kupaları kazanmışlardır. Daha 2 ay öncesine kadar da kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbol oynayan takımı oldukları söyleniyordu."

Schalke'yi konuk ettiği maçta tarihinin en büyük şoklarından birini yaşayan ancak zor da olsa tur vizesi alan Real Madrid, taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Özellikle skorun 4-3'e gelmesinin ardından son dakikalarda kabus dolu anlar yaşayan Real Madrid taraftarı, tepkilerini belli etmekten geri kalmayıp takımlarını uzun süre ıslıklamışlardı.

Kral Kupası'nda Atletico Madrid'e elenen ve La Liga'da da son haftada aldığı mağlubiyetle liderliği uzun süre sonra Barcelona'ya kaptıran Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin de geleceği tartışılmaya başlanmış ve son şansının El Clasico olduğu iddia edilmişti.

TARİHE GEÇMİŞTİ

Geçen sezon başında Mourinho'nun yerine Real Madrid'in teknik direktörlük görevine getirilen Ancelotti, Şampiyonlar Ligi'ndeki 12 yıllık özleme son vermiş ve kulübe Kupa 1'deki 10. şampiyonluğu hediye etmişti.

Bob Paisley'in (Liverpool) ardından Kupa 1'i 3 kez kazanan tarihteki 2. teknik direktör olan Ancelotti, AC Milan'ı da 2002-2003 ve 2006-2007 sezonlarında Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapmıştı.

Real Madrid tarihinde 100. maçlar sonunda en çok maç kazanan teknik direktör olup rekor kıran İtalyan çalıştırıcı, geride kalan 103 resmi maçta 78 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşadı.

Ancelotti, Real Madrid'in başındaki 21 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 2 yenilgi aldı, 18'ini galip kapadı.

55 yaşındaki teknik adam, Real Madrid'de henüz 1.5 yılı geride bırakmasına rağmen Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, Kral Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı.

REAL MADRID TARİHİNDEKİ 5. İTALYAN

Ancelotti, Fabio Capello'nun ardından Real Madrid'i çalıştıracak 2. İtalyan teknik adam olmuştu. 111 yıllık kulüp tarihinde 3 İtalyan futbolcu (Christian Panucci, Antonio Cassano, Fabio Cannavaro) Real Madrid forması giymişti. Ancelotti, Real Madrid kulübü tarihindeki 46. farklı teknik adam olmuştu.

addCustomPlayer('1opxlcm8yyb6w1v6cd918r0htc', '', '', 620, 569, 'perf1opxlcm8yyb6w1v6cd918r0htc','eplayer16', {age:1417474883930});

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Real Madrid'den Carlo Ancelotti Açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement