Salon Ağladı Ben de Ağladım" - Son Dakika
Spor

Salon Ağladı Ben de Ağladım"

Avrupa Halter Şampiyonası'nda, silkme ve toplamda iki altın madalya kazanan Ayşegül Çoban, İsrail’de yaşadıklarını anlattı.

09.04.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayşegül Çoban'dan 2 altın

Konya'da bir Yörük kızı. Babası eski boksörlerden. Yatılı İlköğretim Okulu'nda 80 kişi arasından önce atletizm yapması için seçildi. Ama daha piste ayağı değmeden, Beden Eğitimi Öğretmeni Serap Ünlü tarafından "Hadi sen halter yap" diyerek, soluğu podyumda aldı. İsrail'de Avrupa Şampiyonu olurken, tüm salonu ağlatan Ayşegül Çoban'ın kısa hayat hikayesi.

Halterin yeni umudu oldu

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yapılan Avrupa Şampiyonası, genç bir şampiyon çıkarttı. "Küllerinden doğmak" için büyük bir çaba harcayan Türk halteri, Ayşegül ile ilk meyvesini verdi. Babası boksör olsa da Ayşegül'ün spora başlaması biraz da tesadüflere dayanıyor. Yatılı bölge okulunda spora yönlendirilen 80 kişi arasındaydı.

Atletizm yerine haltere yöneldi

Öğretmeni Serap Ünlü, atletizm için düşündüğü Çoban'a lisans çıkartacağı gün fikir değiştirdi ve "Hadi sen halter yap" diyerek, başarıya koşan bir yol açtı genç sporcuya. Avrupa'da gururumuz olan Ayşegül Çoban, altın madalya sonrası özel açıklamalar yaptı. Çoban, hayatının kamplarda geçtiği söyledi:

Dünya şampiyonluğu da gelecek

"Spora başladığımdan bugüne hep kamptayım desem, abartmış olmam. Arada Selçuk Üniversitesi BESYO öğrencisi olduğumu da söyleyeyim. Bu yıl mezun olacağım. Evde geçirdiğim zaman biraz az bu nedenle. Ben ağladım. Hocalarım ağladı. Gazeteci ağabeylerim ağladı. Ama en dikkat çeken salondaki İsrailli izleyicilerin de beni ayakta alkışlayıp, gözlerinin dolmasıydı. Hayatım boyunca unutmayacağım bir an oldu. Bu moralle Dünya Şampiyonası'nda da madalya alacağıma inanıyorum."

Tam bir yemek tutkunu

Altın madalya sahibi Ayşegül Çoban, antrenman yapmayı çok seviyor. Tam bir yemek tutkunu olan Çoban, yemek yapmayı ise hiç ama hiç bilmiyor. Kendisinin 'Obur' olduğunu söyleyen Ayşegül, 'Gerçekten çok fazla yemek yiyorum. Ama çok antrenman yaptığım için bu beni hiç engellemiyor' dedi.

Murat Tarhan

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Salon Ağladı Ben de Ağladım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement