Şampiyonlar Ligi Tarihe mi Karışıyor? - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar Ligi Tarihe mi Karışıyor?

Şampiyonlar Ligi Tarihe mi Karışıyor?

İngiltere'de beş büyük takım yöneticileri Amerikan milyarder Stephen Ross ile Avrupa Süper Ligi oluşumu için bir araya geldi.

03.03.2016 10:19

SPORCOPE DIŞ HABERLER - İngiltere'de beş büyük takım yöneticileri Amerikan milyarder Stephen Ross ile Avrupa Süper Ligi oluşumu için bir araya geldi. Londra'da yapılan toplantıda hazır bulunan Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City ve Liverpool temsilcileri kurulması düşünülen lig hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Dorchester Oteli'nde yapılan toplantıda Manchester United'ı  asbaşkan Ed Woodward, Chelsea'yi başkan Bruce Buck, Arsenal'i CEO Ivan Gazidis, Manchester City'i CEO Ferran Soriano ve Liverpool'u da CEO Ian Ayre temsil etti.

Amerikan futbolu takımı Miami Dolphins'in sahibi olan Stephen Ross, 2013'te Uluslararası Şampiyonlar Kupası organize etmişti.

Wenger 2009'da söylemişti

Avrupa Süper Ligi'ni İngiliz kulüpleri için cazip kılan ise Şampiyonlar Ligi'nin taşıdığı katılım hakkı kazanamama riskini yok etmesi olarak görülüyor. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger 2009'da yaptığı bir açıklamada Avrupa Süper Ligi oluşumunun  gelecek on yıl içinde gerçeğe dönüşebileceğini söylemişti.

Ocak ayında Bundesliga CEO'su Christian Seifert de Şampiyonlar Ligi'nin yenilenmesi fikrini sıcak karşılamış ve Avrupa Süper Ligi'nin Alman kulüplerinin işine gelebileceğini belirtmişti. Adı geçen kulüpler, Avrupa Süper Ligi planının televizyon gelirlerinden başka gelirlere de imkan sağlayacağını düşünüyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Şampiyonlar Ligi Tarihe mi Karışıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement