'Şampiyonların Festivali - Son Dakika
Spor

'Şampiyonların Festivali

\'Şampiyonların Festivali

'Şampiyonların Festivali' Koç Fest'in 2012 maratonu başlıyor

17.04.2012 16:22

Koç Topluluğu'nun 80'inci yılı olan 2006 senesinde üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet ile buluşturan Koç Fest, sponsorluğunu üstlendiği üniversite spor oyunları ile yıl boyunca 20 bin sporcunun 40 farklı branşta mücadelesine sahne oluyor. Koç Fest'in gündüz eğlence ve spor müsabakalarını akşam ise Gripin ile rock konserlerini üniversite kampüslerine taşıyacağı 2012 maratonu 23 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın finalleri öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, "Bu projede bizim temel vizyonumuz üniversite sporlarının Koç Fest aracılığı ile yaygınlaşması, Üniversite Spor Oyunları'nın bilinen ve takip edilen bir spor organizasyonu haline gelmesidir. Bunun nihai faydası ise, sporda olimpiyatların taşıdığı değerleri Türkiye'de üniversite sporları aracılığıyla gençlere ulaştırmak ve sporu gençlerin yaşamına daha etkin bir şekilde dahil edebilmektir" dedi.

Koç Holding'in 2006 yılında Topluluk Şirketleri'nin de katılımıyla üniversite öğrencileri ile kendi kampüslerinde spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet ile bir araya geldiği Koç Fest'in 2012 maratonu başlıyor. 23 Nisan – 17 Mayıs 2012 tarihleri Edirne, İzmir, Antalya, Ankara, Erzurum, Trabzon ve Eskişehir'de hem Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın final müsabakaları gerçekleşecek hem de üniversite öğrencileri gündüz etkinliklerinde eğlenirken, gece ünlü rock grubu Gripin'in şarkılarını kampüslerinde düzenlenen konserlerde dinleyecek.

Koç Fest'in 2012 maratonu öncesinde Koç Holding'te düzenlenen basın toplantısına Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve ünlü rock grubu Gripin'in üyeleri katıldı.

Oya Ünlü Kızıl: "Koç Fest'te final müsabakalarının heyecanını üniversiteli sporcularımız ile birlikte yaşıyoruz…"

Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Koç Fest'in 2006 – 2008 yılları arasında üniversitelerin bahar şenlikleri döneminde eğlence ve müzik ağırlıklı bir etkinlik olarak gençler ile buluştuğunu hatırlattı. 2009 yılı itibariyle projede stratejik bir farklılaşmaya gittiklerini vurgulayan Oya Ünlü Kızıl, "Türkiye'de TÜSF tarafından düzenlenmekte olan üniversiteler arası resmi spor müsabakalarını da Koç Fest'in bünyesine kattık. Her yıl yaklaşık 20 bin üniversiteli sporcumuz Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında 40 farklı branşta yarışıyor ve her yıl Nisan – Mayıs aylarında gerçekleşen Koç Fest'te final müsabakalarının heyecanını birlikte yaşıyoruz" dedi. Oya Ünlü Kızıl, Koç Fest ile 2006'dan 2011 yılına kadar toplamda 1.5 milyon kişiye ulaştıklarına dikkat çekerken, "2011'de ise sosyal medyayı etkinliğimize entegre ederek bir yılda 2.5 milyon kişiye ulaştık. Koç Fest, Türkiye'de ilk kez uyguladığı sosyal medya projeleriyle Avrupa'dan ödülle döndü. Koç Fest 2011'de Avrupa'da 'Yılın Sosyal Medya Kampanyası' ödülünü aldı" diye konuştu.

Oya Ünlü Kızıl: "Koç Topluluğu kuruluşundan bu yana gençlerin eğitimi için çok büyük ölçekli projeler yürütmektedir…"

Koç Holding'in 86 yıldır Türkiye ekonomisine değer katan bir yapı olarak 80 bin çalışanı ve bayisi ile çok büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Oya Ünlü Kızıl, "Koç Topluluğu kuruluşundan bu yana ülkemizin toplumsal kalkınması için de özellikle gençlerin eğitimi konusunda ciddi kaynaklar ayırmakta, çok büyük ölçekli projeler yürütmektedir. Koç Fest ile üniversite sporlarının bir araya gelmesinin ardından da bu bakış açısının izleri yatmaktadır. Bu projede bizim temel vizyonumuz üniversite sporlarının Koç Fest aracılığıyla yaygınlaşması, Üniversite Spor Oyunları'nın bilinen ve takip edilen bir spor organizasyonu haline gelmesidir. Bunun nihai faydası ise, sporda olimpiyatların taşıdığı değerleri Türkiye'de üniversite sporları aracılığı ile gençlere ulaştırmak ve sporu gençlerin yaşamına daha etkin bir şekilde dahil edebilmektir" diye konuştu. Koç Fest'in Koç Holding ve Koç Topluluğu şirketlerinin hemen hepsinin büyük bir inanç ve özveriyle yatırım yapıp, destek verdiği bir proje olduğuna dikkat çeken Oya Ünlü Kızıl, "Koç Fest'in gittiği illerde de ekonomik anlamda konaklamadan ulaşıma, gıdadan perakendeye birçok alanda hatırı sayılır bir hareketlilik oluyor" dedi.

Oya Ünlü Kızıl: "Başarılı sporcuların yetişmesini, bu sporcuların Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etmelerini teşvik ediyoruz…"

Öte yandan, Oya Ünlü Kızıl Koç Fest ile, bir yandan başarılı sporcuların yetişmesini ve bu sporcuların Türkiye'yi uluslar arası müsabakalarda temsil etmelerini teşvik ettiklerini, diğer yandan da gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı, spor aracılığıyla centilmenlik ruhunu geliştirmeyi, gençler arasındaki kültürel diyaloğu, dostluğu ve hoşgörüyü artırmayı hedeflediklerine de dikkat çekti. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda başarılı olan takımların ve sporcuların "Türkiye Şampiyonu" unvanı kazındığını da vurgulayan Oya Ünlü Kızıl, "Bu takımlarımız ülkemizi Koç Holding desteği ile Avrupa Şampiyonaları'nda temsil ediyor" dedi.

Kemal Tamer: "Üniversite Spor Oyunları Türkiye'de mini bir olimpiyat havasını soluduğumuz bir festival halini aldı…"

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, konuşmasına 1996'da resmi olarak kurulan federasyonlarının, gelecekte siyasetten ekonomiye hayatın birçok alanında kilit mevkilere gelecek öğrenciler için dostluk, kardeşlik, fair-play, azim, dürüstlük ve işbirliği ruhunun önemini vurgulayan bir kurum olduğunu belirterek başladı. 2009 yılında yaptıkları işbirliği çerçevesinde Koç Holding'in Türkiye'nin en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan Türkiye Üniversite Spor Oyunları'nın resmi sponsorluğunu üstlendiğini ifade eden Kemal Tamer, "Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları 'nda hentboldan atletizme, futboldan güreş ve buz hokeyine Türkiye'nin dört bir yanında 40 branşta, 20 bin sporcu kıyasıya mücadele ediyor. Bu hali ile Üniversite Spor Oyunları Türkiye'de mini bir olimpiyat havasını soluduğumuz bir festival halini aldı. Gerek üniversite sporlarına ilgi duyan sporcu; gerekse seyirci sayısında çok ciddi artışlar oldu. Final müsabakalarında ev sahibi üniversitelerin talebi ve özellikle ilin barınma kapasitesi doğrultusunda müsabakalara her yıl 3 - 4 branş daha ekleniyor. Örneğin bu sene güreş, buz hokeyi, kano gibi müsabakalar ilk kez yapılmaktadır" dedi.

Kemal Tamer: "Koç Fest'in Türkiye'de sporcu yetiştiren bir altyapı sistemi haline geleceğine inanıyoruz…"

Türkiye'deki spor organizasyonlarını yurtdışındaki faaliyetler ile kıyasladıklarında önemli başarılar elde edildiğine dikkat çeken Kemal Tamer, ancak hala çok uzun bir yolun başında olduklarını ifade etti. Dünyada sporda başarının artık sadece bireysel olarak elde edilen skorlarla değerlendirilmeyip, organizasyon, pazarlama, sponsorluk ve görünürlük faaliyetlerinin başarısıyla da ölçüldüğüne dikkat çeken Kemal Tamer sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de de giderek dünya ile yarışabilecek kapsam ve etkinlikte organizasyonlar düzenleniyor. Koç Fest de bu organizasyonlar arasında en çok öne çıkanı. Uzun vadede Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nin Türkiye'de sporcu yetiştiren bir altyapı sistemi haline geleceğine inanıyoruz. Böylelikle üniversiteli sporcular daha fazla temsil şansı bulacak, deneyim kazanacak ve daha profesyonel düşünmeye başlayacak. Buna kısaca amatör sporun profesyonelleştirilmesi gözü ile de bakabiliriz. Koç Holding'in desteğiyle yıl boyunca üniversitelerimizde sportif ruhu canlı tutan, binlerce başarılı sporcumuzun kendilerini geleceğe hazırladığı Koç Fest'te binlerce insanın emeği var. Bu organizasyonu, Türk sporunun geleceği için çok önemli bir değer olarak görüyorum. "

Gripin: "Çalmaktan en keyif aldığımız konserler üniversite konserleri…"

Koç Fest'in ziyaret edeceği 7 şehirdeki 7 üniversitenin kampüslerinde düzenleyecekleri konserler ile üniversite öğrencileri ile buluşacak Gripin üyeleri adına basın toplantısında konuşan Gripin'in Solisti Birol Namoğlu da, Koç Fest etkinliklerinde üniversiteliler ile bir araya gelecekleri için büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Koç Fest'in bugüne kadar gençlerin kendilerinden pek çok şey bulabilecekleri çok iyi bir platform yarattığını söyleyen Birol Namoğlu, Gerçekçi olmak gerekirse bizim en sevdiğimiz, çalmaktan en keyif aldığımız konserler üniversite

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor 'Şampiyonların Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement