Şampiyonluk Gelsin... - Son Dakika
Spor

Şampiyonluk Gelsin...

Şampiyonluk Gelsin...

Dünya Takımlar Şampiyonu Unvanına Sahip Fenerbahçe Acıbadem, Kendi Organizasyonunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Güçlü Rakibi Vakıfbank Güneş Sigorta'ya 3-2 Yenildi.

20.03.2011 09:59

Dünya takımlar şampiyonu unvanına sahip Fenerbahçe Acıbadem, kendi organizasyonunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı finalinde güçlü rakibi Vakıfbank Güneş Sigorta'ya 3-2 yenildi. Vakıfbank'ın bugünkü finaldeki rakibi ise Azeri Rabita Bakü.

Kupada bugün saat 15.00'te S.Pesaro ile FB Acıbadem 3.lük, 18.00'de de Rabita Bakü ile Vakıfbank ise şampiyonluk için mücadele edecek.

RABİTA BAKÜ HAKKINDA...

İstanbul'da düzenlenen Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele eden olan 4 takım içinde en uzun boy ortalamasına sahip takım Azerbaycan'ın Rabita Bakü, en kısa takım ise Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom. Turnuvada mücadele eden tek Azeri oyuncu olan Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımının kaptanı Natalya Mammadova, 1.95'lik boyuyla dörtlü finalin en uzun boylu voleybolcusu oldu.

Kadrosunda Azeri olarak sadece kaptan Natalya Mamadova'yı bulunduran Rabita Bakü'nün kadrosunda 5 Sırp, 2'şer Ukraynalı ve Hırvat, 1'er de Letonyalı, Bulgar ve ABD'li yer alıyor.

(E) Grubu'nda, dörtlü finale kalan İtalya'nın Scavolini Pessaro, Polonya'nın Aluprof ve Romonya'nın Dinamo Romprest takımlarıyla mücadele eden Azerbaycan takımı, 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 14 puan topladı ve grubu birinci sırada tamamladı.

12'li play off turunda Çek Cumhuriyeti'nden VK Modranska takımını 2-3 ve 3-0'lık maçlarla eleyen Rabita Bakü, 6'lı play off turunda ise Polonya'nın Bank BPS Fakro ekibini 3-0'lık iki maçla eleyip dörtlü finale kaldı.

Azerbaycan takımı, dörtlü finale kadar oynadığı 10 maçta 7 galibiyet, 3 mağlubiyet alıp 27 set kazandı, 10 set kaybetti.

AZERİ TAKIMININ KADROSU

Antrenörlüğünü Djean Brdjovic'in yaptığı Rabita Bakü takımının kadrosu şöyle:

Bojana Doganjic (Sırbistan), Natasa Krsmanovic (Sırbistan), Olga Ativi (Letonya), Silvija Popovic (Sırbistan), Natalya Mamadova (Azerbaycan), Mira Golubovic (Sırbistan), Sanja Starovic (Sırbistan), Iryna Zhukova (Ukrayna), Diana Nenova (Bulgaristan), Mirela Delic (Hırvatistan), Kimberly Glass (ABD), Lidiya D'Yachenko (Ukrayna), Marina Miletic (Hırvatistan).

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Şampiyonluk Gelsin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement