Şekerspor'un 60 Milyon Lirası Nerede? - Son Dakika
Spor

Şekerspor'un 60 Milyon Lirası Nerede?

Şekerspor\'un 60 Milyon Lirası Nerede?

Şekerspor için Şeker Fabrikalarının bir fon oluşturduğu ve fonun 60 milyon liraya ulaştığı ancak Şekerspor'un bu paradan hiç almadığı ortaya çıktı.

18.02.2014 17:06  Güncelleme: 17:07

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Şeker spor, geçtiğimiz günlerde arazi kirasını ödeyemediği için yıllardır antrenman ve kamp yaptığı tesislerden tahliye edildi. Kamu yararına faaliyet gösteren kuruluş statüsünde yer alan Şekerspor Kulübü'nden talep edilen kira bedeli 40 bin lira. Bir başka deyişle, Süper Lig ekibi olan Gençlerbirliği'nden talep edilen ücretin 80 katı. Şekerspor, Etimesgut Şeker Fabrikası'nın bulunduğu arazide çalışıyor.

soL'a konuşan Şekerspor Başkanı Orhan Kapelman, ödenen kiranın 24 dönümlük pancar tarlası için ödendiğini, fiyat yükseltilmeden önce 3 bin lira kira ödediklerini belirtti. 3. Lig'de mücadele eden Şekerspor, diğer 3. Lig ekipleri gibi ekonomik sorunlarla boğuşan bir kulüp. Kulüp Başkanı Kapelman'a göre, kira bedeli olarak istenen 40 bin lira kulüp gelirinin %70'ini oluşturuyor ve ödenmesi imkansız.

Şekerspor yönetimi, bu tahliye kararına karşı, yürütmeyi durdurma davası açmış durumda ve mahkemenin bu haftaiçi sonuçlanması bekleniyor. Şekerspor yönetiminin diğer bir derdi ise seslerini duyurmak. Başkan Kapelman, ulusal basının kendi durumlarını sansürlediğini söylüyor.

Kapelman'a göre, Türkiye Şeker Fabrikaları'nda çalışan işçilerin maaşlarından Şekerspor'a yardım adı altında bir miktar para kesiliyor. Kapelman bu paranın hiç bir zaman kulübe girmediğini de söylüyor. Paranın akıbeti meçhul.

Sportmence Dergisi'nde de yazan Kadir Durmuş Şekerspor Başkanı ile bir görüşme yaptı. İşte Şekerspor'un hikayesi...

Süreç nasıl gelişti?

Orhan Kapelman: Şekerspor tamamen hukuk dışı bir kararla çıkarılmıştır. Çocuklar misafirhaneye geldiklerinde eşyalarının kapı önüne çıkarıldığını görüp haklı olarak sinirlenmişler hatta sinir krizi geçiren futbolcularım olmuş. Futbolcularım da bu sinirle misafirhanenin önünde eşyalarını yakarak durumu protesto ettiler. Kış ortasında ve sezon ortasında futbolcularım bir anda kapı dışarı edildiler. Şekerspor olarak, Etimesgut Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu bu arazide 12 milyonluk yatırımımız var. Sincan Sulh Hukuk Mahkemesi'nce yatırımın hurdasına dair bilirkişi raporu 5 milyon 411 bin lira olarak tespit edildi. Kiramız 3000 liraydı ve bu kirayı 24 dönümlük pancar tarlası için ödüyoruz yıllardır. Bu araziye ödediğimiz kirayı 4 bin liraya çıkardılar. Biz de bir 3.lig kulubünün gelirinin %70 i olan bu rakamı ödeyemeyeceğimizi beyan ettik ve bunu söylememize rağmen, bizi tahliye ettiler. Biz de tahliyenin uygunsuzluğundan dolayı yeni bir dava açtık.

Biz anayasanın 56. ve 57. maddesine göre kamuya faydalı kurumuz, ayrıca bu araziden kimse bizi atamaz burası kamuya ait bir yer. Bunlar bizim de değil ki çocuklara ait ve sen kalkıp hukuk dışı bir şekilde 360 tane çocuğu sokağa atamazsın.

Bizim tahliye edildiğimiz gün arkadaşında tanıdıklarında kalanlar oldu fakat yer bulamayıp arazi üzerindeki çimlerde dışarıda yatan çocuklarımız oldu. Karda kışta nasıl böyle bir şey yaparlar anlamış değilim.

"Ulusal medyada sansür var"

Bu olay spor camiasına vurulmuş bir darbedir. Biz hemen ertesinde medya önünde de söyledik. Sosyal medya muhteşem destek verdi. Fakat ulusal medya sansürlü ve bizim durumumuzu yayınlamıyorlar. Diğer kulüplere uygulanan tahsisden anayasanın 10.maddesin de ki eşitlik ilkesinden faydalanmak istediğimizi de söyleyerek müracatımızı yaptık. Gerekirse anayasa mahkemesine gideceğiz.

Ayrıca biz yürütmeyi durdurmak için de mahkemeye başvurduk bu hafta sonucunu bekliyoruz. Ayrıca tepkili olduğumuz durumlar da var. Mesela Türk Şeker Genel Müdürü, Şekerspor varken Gaziantepspor'a sponsordan sorumlu as başkan oldu. Biz 1 lira yardım almazken böyle bir şeyin olmasını anlamıyoruz ve şaşkınlık içindeyiz. 150 bin Türk Şeker işçisinin maaşlarından Şekerspor payı olarak kesilen ve bugünkü toplamı 60 milyon olan paydan şimdiye kadar 1 lira bile almadık. İsmimizi kullanmalarına rağmen bize bunlar reva görülüyor ve bu durumun Türk Şeker işçisi adına takipçisi olacağız.

Haber soL

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Şekerspor'un 60 Milyon Lirası Nerede? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement