Sezonun En Büyüğü Kanarya - Son Dakika
Spor

Sezonun En Büyüğü Kanarya

Sezonun En Büyüğü Kanarya

HABER. Sedat BALCI TBL Playoff Final serisi 6. maçında Fenerbaheç Ülker deplasmanda Galatasaray Cafe Crown'ı 91-88 yenerek seriyi 4-2 kazanarak 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak noktaladı.

18.06.2011 00:00

HABER: Sedat BALCI

TBL Playoff Final serisi 6. maçında Fenerbaheç Ülker deplasmanda Galatasaray Cafe Crown'ı 91-88 yenerek seriyi 4-2 kazanarak 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak noktaladı.

Fenerbahçe Ülker, bir önceki maçta, taraftarı önünde kazanıp şampiyon olabilecek iken bunu başaramamış ve Galatasaray'ın akıllı oyununa teslim olmuştu. O maçta coach Neven Spahija'nın denediği Kinsey & May değişikliği ya da kumarı tutmadıktan sonra bu maçta yeniden ABD'li uzun kadrodaki yerini almıştı.

OĞUZ SIRTLIYOR

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken Fenerbahçe Ülker, son maçtaki oyununun aksine, bu salonda kazandığı maçta olduğu gibi topu ısrarla içeri indirmeye çalıştı. Oğuz'un skorda takımını sırtlaması, Galatasaray Cafe Crown'da hücumda maça iyi başlayan Ermal'in faul sorununa girmesi de bu sayede oldu. Ermal'in iyi oynadığı maçları takımının kazandığı düşünüldüğünde bu durum, ev sahibi ekip adına iyi bir gelişme sayılmazdı.

Ermal'in faul sorunu sonrası coach Oktay Mahmuti, Andric'in yerine Sertaç'ı oyuna aldı ve genç pivot, görev aldığı kısa sürede kendisinden beklenenleri hemen hemen gerçekleştirdi.

Dengeli ilk 10 dakikayı ev sahibi Galatasaray Cafe Crown 23-21 önde tamamladı.

FENERBAHÇE ÜLKER VİTES YÜKSELTİYOR

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf konuk Fenerbahçe Ülker oldu. Özellikle alınan hücum ribauntları sayesinde elde edilen ikinci hücum şanslarını iyi değerlendiren sarı lacivertliler farkı yavaş yavaş arttırmaya başladı ve farkı çift hanelere kadar getirdi.

Ancak Tutku Açık liderliğindeki ev sahibi Galatasaray Cafe Crown, oyundan kopmadı ve rakibinin bu hamlesine karşı aynı sertlikte yanıt verdi. Önce savunmada kemerleri sıktı ardından da Haluk, Johnson ve Tutku ile farkı yavaş yavaş eritti.

Skorun 50 sayı barajına dayandığı mücadelenin ilk yarısı 49-49 berabere bitti.

İlk yarı sonunda en göze batan istatistikler Jerry Johnson'ın 6 asisti, Ermal, 14 sayı ile sahanın en skorer ismi olan Oğuz ve günün suskun ismi Ukic'in 3'er faulü oldu.

Galatasaray Cafe Crown'ın ilk yarıda 14/20 ikilik ile oynayıp rakibinden 6 fazla ribauntla toplam 19 ribaunt alması dikkat çeken takım istatistikleri oldu.

Buna karşın Fenerbahçe Ülker ise takım olarak sadece 3 top kaybı yaparak 7 top kaybı ile oynayan rakibine göre bu kategoride daha iyi bir görüntü çizdi.

SHUMPERT - ÖMER DÜELLOSU

İkinci yarıya Galatasaray Cafe Crown, daha iyi giren taraf olurken Preston Shumpert'ın üçlüklerine, Ömer Onan ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, rakibinin kopmasına izin vermedi.

Daha sonra Oğuz Savaş'ın da devreye girmesi ve boş dönülen Galatasaray Cafe Crown hücumları sonrası öne geçen taraf konuk ekip oldu.

Üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas'ın basketiyle son çeyreğe 69-66 önde girdi.

Bu arada serinin genelinin aksine Fenerbahçe Ülker'de kritik isimlerin yavaş yavaş faul problemine girişi söz konusuydu. Ömer ve Oğuz gibi iki formda ismin dörder faulle son çeyreği oynayacak olması Galatasaray Cafe Crown için bir avantaj olacaktı.

EL YAKAN TOPLAR VE TECRÜBE FARKI

Son çeyreğe girilirken artık tecrübe faktörü de ortaya çıkıyordu. Daha az hata yapan, fırsatları daha iyi değerlendiren taraf, galibiyete ulaşacaktı. Bu anlamda da ibre Fenerbahçe Ülker'den yana gözüküyordu.

Son çeyreğe daha iyi başlayan ve üstünlüğünü sürdüren taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Özellikle aldığı hücum ribauntları çok önemliydi.

Farkı 5 sayıya kadar çıkartan Fenerbahçe Ülker'e, Jerry Johnson liderliğinde Galatasaray Cafe Crown bir kez daha reaksiyon gösterdi ve son 2 dakikaya girilirken yeniden öne geçti.

Ancak dedik ya, bu anlar hata affetmez, tecrübe faktörü bir adım öne çıkar... Haluk'un kaçan turnikesi ardından verilen bir hücum ribaundu ve Ömer Onan'ın turnikesi, sonraki hücumda da kaybedilen basit bir top, bu muhteşem serinin Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlanmasına neden oldu ve son anlarda hata yapmayan Sarı Kanarya, taraftarı önünde başaramasa da, ezeli rakibinin sahasında maçı, seriyi ve şampiyonluğu 91-88'lik skorla kazandı.

Şampiyon olamamasına rağmen gösterdiği performans ve taraftarının sahiplenişi sayesinde, 26 yıl sonra yaşanan bu final serisinde basketbolseverlere harika anlar yaşatan Galatasaray Cafe Crown da en az şampiyon Kanarya kadar koca bir alkışı hak etti.

GALATASARAY CAFE CROWN: 88 - FENERBAHÇE ÜLKER: 91

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Recep Ankaralı, Erşan Kartal, Alper Özgök

Galatasaray Cafe Crown: Johnson 19, Shipp 9, Evren 6, Shumpert 18, Ermal 10, Sertaç 2, Caner 3, Tutku 7, Andric 7, Haluk 7

Fenerbahçe Ülker: Ukic 8, Ömer 20, Tomas 8, Lavrinovic, Oğuz 19, Preldzic 12, May 10, Jasikevicius 14, Kaya

1. Periyot: 23-21

Devre: 49-49

3. Periyot: 66-69

5 Faulle Çıkan: 39. 32 Ömer (Fenerbahçe Ülker), 39. 47 Haluk (Galatasaray Cafe Crown)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sezonun En Büyüğü Kanarya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement