Şimşek, 299-0 Biten Skorla İlgili Kamuoyundan Özür Diledi - Son Dakika
Spor

Şimşek, 299-0 Biten Skorla İlgili Kamuoyundan Özür Diledi

Şimşek, 299-0 Biten Skorla İlgili Kamuoyundan Özür Diledi

Hakkari Gençler Gücü Basketbol Takımı Antrenörü Mahmut Şimşek, 4 gün önce yönettiği takımı Amatör Gençlik Basketbol Spor karşısında kazandıkları 299-0'lık skorla ilgili kamyuoyundan özür diledi.

05.03.2013 17:32  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de 2012-13 Kulüplerarası Yıldız Erkekler Basketbol müsabakalarında mücadele eden Hakkari Gençler Gücü Basketbol Takımı Antrenörü Mahmut Şimşek, 4 gün önce yönettiği takımı Amatör Gençlik Basketbol Spor karşısında kazandıkları 299-0'lık skorla ilgili kamyuoyundan özür diledi. Şimşek, "Şahsım adına en büyük üzüntüm, sahaya çıkan çocuklarımızın bu hırsa yenik düşmelerini engelleyecek kadar iyi bir eğitimci olamamaktır. Bu hususta tekrar herkesten özür diliyorum" dedi.

Hakkari'de 7 basketbol takımının katıldığı Yıldız Erkekler Basketbol müsabakaları sürerken, 4 takımı yenen Hakkari Geçler Gücü Basketbol Takımı, 5'inci karşılaşmasını Amatör Gençler Basketbol takımı ile yaptı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü salonunda karşılaşan iki takımdan Hakkari Gençler Gücü, rakibini 299-0 sayı farkla yendi. Maç sonucunun basına yansımasının ardındanda takımın Antrenörü Mahmut Şimşek bugün yazılı basın açıklaması yaptı. Basketbol aşığı olduğunu ve 8 yıldan bu yana çocuklara gönüllü olarak antrenörlük ve eğitmenlik yapkığını belirten Şimşek, şöyle dedi:

"Hakkari'de yaşanan yoksulluk içinde, spor hayata açılan bir kapı, bir ümit ışığı. Benim de kendime biçtiğim görev, tüm bu haksız ve eşit olmayan koşullar içinde, Hakkarili çocuklara başka bir yol daha olduğunu göstermek. Bu uğurda yalnızca 2012 yılında Hakkari'nin merkezinde ve yakın köylerinde tam 9 ilköğretim okulunu, haftanın farklı günlerinde tek tek gezerek, bazı zamanlarda spor salonu değil yemekhanelerde top oynatarak basketbolu çocuklara ulaştırmaya, sevdirmeye çalıştım."

Ellerinde hiçbir kaynak olmadan 2011 yılında 'Hakkari Gençler Gücü Spor Kulübü'nü kurduklarını anlatan Şimşek, kulubün bugün 110 sporcusu olduğunu, geçen yıl milli bir basketbolcu sayesinde ayakta kalabildiklerini söyledi. Şimşek, geçen hafta oynanan maçta, rakiplerini 299-0 skorla yendiklerini, bu durumun kendisine garip geldiğini de anlatan, "Her şeyden önce böyle bir skorun ortaya çıkması garip ve üzücüdür. Muş'ta oynanan tekerlekli sandalye maçında resmi görevlendirmeyle hakem olarak bulunduğum için, bu karşılaşmada Hakkari Gençler Gücü'nün başında bulunamasamda, hocaları ve ağabeyleri olarak sorumluluk bana aittir. Böyle bir skorun oluşmasına engel olacak eğitimi verebilmeli, yenmek ya da yenilmek konusundaki hırslarını aşabilmeleri konusunda 14-15 yaş aralığındaki kardeşlerime daha fazla disiplin aşılayabilmeliydim. Basketbol salonuna çekebildiğimiz çocuklarımız nefretin değil, umudun peşinden gitmelidir. Bu skordan dolayı kamuoyundan özür dilerim. Şahsım adına en büyük üzüntüm, sahaya çıkan çocuklarımızın bu hırsa yenik düşmelerini engelleyecek kadar iyi bir eğitimci olamamaktır. Bu hususta tekrar herkesten özür diliyor, 28 yaşımda aldığım bu büyük dersi de basketbol ve çocuklar için değerlendireceğime tüm kamuoyu önünde söz veriyorum" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Şimşek, 299-0 Biten Skorla İlgili Kamuoyundan Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement