Beşiktaş Altyapı Sorumlusu ve turizmci Sinan Vardar, yabancı teknik adamların Türk futboluna hiçbir şey vermediğini savundu. Yerli antrenörlerin yabancılardan daha başarılı olduğunu öne süren Vardar, tatil için geldiği Bodrum'da ilginç açıklamalar yaptı.
"Bugüne dek Türkiye'de takım çalıştırmış yabancı teknik direktörlerin futbolumuza hiçbir katkısı olmadı" diyen Sinan Vardar, şunları söyledi:
"Yerli çalıştırıcılar çok daha başarılı. Ertuğrul Sağlam Bursaspor'u şampiyonluğa taşıdı. Ersun Yanal, Bülent Uygun, Tayfur Havutçu, Aykut Kocaman, Abdullah Avcı gibi isimler Türk futbolu adına büyük kazançtır. Bu teknik adamlara mutlaka sahip çıkılmalı, gereken tüm destek verilmeli. Benim yerli teknik adamlara güvenim sonsuz. "
Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon yaptığı flaş transferlere rağmen istediği başarıyı yakalayamadığını kaydeden Sinan Vardar şöyle devam etti:
"Beşiktaş'ta gerçekten çok yetenekli gençler var. Necip, İsmail, Rıdvan gibi isimler bu kulüp için önümüzdeki 10 yılda büyük bir kazanç olacak. Ligin sona ermesi ile birlikte de Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek transferleri gerçekleştirildi. Bu iki isim Beşiktaş'a güç katacak. "
Sinan Vardar, Transfer Komitesi'nin şu anda İspanya'da forvet oyuncuları Diego Forlan ve Diego Costa'nın transferi için görüşme yaptığını de sözlerine ekledi.
Turizm sektöründeki yatırımları nedeniyle yılın yarısına yakın bölümünü Bodrum'da geçirdiğini hatırlatan Vardar, ilçede futbol önemli bir futbol potansiyeli olduğunu kaydetti. Vardar bu konuda şunları söyledi:
"Bodrum'da futbola ciddi yatırımlar yapılıyor. Her şeyin başı altyapıdan geçiyor. Sağlam kurulacak bir iskelet ve oyuncu kalitesi ile başarı yakalayabilmek mümkün. Önümüzdeki günlerde Bodrum yarımadasındaki tüm belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştireceğiz ve Bodrumspor'un başarısı için neler yapabileceğimizi konuşacağız. En büyük amacımız 5 yıl içinde Bodrumpor'u Süper Lig'e taşıyabilmek. Bu imkansız değil. "
Turizm sektörüne de değinen Sinan Vardar, "Bodrum son yıllarda büyük bir çıkış yakaladı, yabancı yatırımcıların konut talepleri gözle görülür bir şekilde artış gösterdi. Özellikle, Kazak, Rus, Özbek ve Gürcü yatırımcılar Bodrum'u tercih sıralarının başına koymuş durumda. Bodrum'a olan bu ilgi turizm kentinin ciddi anlamda değer kazandığını, kalite çıtasının yükseldiğini gösteriyor" dedi. - Muğla/ Bodrum
Son Dakika › Spor › Sinan Vardar: Yerli Antrenör Daha Başarılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.