Sivasspor'un en istikrarlı ismi savunma oyuncusu Goutas oldu - Son Dakika
Spor

Sivasspor'un en istikrarlı ismi savunma oyuncusu Goutas oldu

Sivasspor\'un en istikrarlı ismi savunma oyuncusu Goutas oldu

Spor Toto Süper Lig'i 54 puanla onuncu sırada tamamlayan Demir Grup Sivasspor'da, 38 maçta 2 bin 806 dakika sahada kalan Yunan savunma oyuncusu Dimitrios Goutas, takımın en istikrarlı oyuncu olarak dikkati çekti.

01.06.2022 11:23  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'i 54 puanla onuncu sırada tamamlayan Demir Grup Sivasspor'da, 38 maçta 2 bin 806 dakika sahada kalan Yunan savunma oyuncusu Dimitrios Goutas, takımın en istikrarlı oyuncu olarak dikkati çekti.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, Süper Lig'in ilk yarısını 26 puanla 12. sırada tamamladı. Ligde 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde eden Sivasspor, 52 kez gol sevinci yaşarken, 50 defa kalesinde gol gördü.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Yukatel Kayserispor'u 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürmeyi başaran Sivas ekibi, Avrupa kupalarına katılma hakkını da elde ederek taraftarlarını mutlu etti.

İç sahada 29, deplasmanda 25 puan topladı

Kırmızı-beyazlılar, iç sahada çıktığı 19 karşılaşmada 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 yenilgiyle 29 puanı hanesine yazdırdı.

Kırmızı-beyazlılar, bu sezon evinde VavaCars Fatih Karagümrük ve Atakaş Hatayspor'u 4-0, Galatasaray'ı 1-0, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 2-1, Altay'ı 2-1, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 ve Yukatel Kayserispor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Sahasında İttifak Holding Konyaspor'a 1-0, Beşiktaş'a 3-2, Medipol Başakşehir'e 2-0 ve Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen Sivasspor, Göztepe, Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2, Gaziantep, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor, Fenerbahçe ile 1-1, GZT Giresunspor ile golsüz berabere kaldı.

Sivas temsilcisi, deplasmanda çıktığı 19 maçtan ise 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgiyle ayrıldı.

En golcüsü Mustapha Yatabare

Sivasspor'un Malili forveti Mustapha Yatabere, bu sezon attığı ve attırdığı gollerle takımının başarısında önemli rol üstlendi.

Kırmızı-beyazlıların golcüsü Yatabare, 38 haftalık periyotta 10 golle takımına önemli katkı sağladı.

Sivasspor'dan Brezilya'nın Internacional takımına transfer olan Pedro Henrique ise kırmızı-beyazlı formayla fileleri 8 kez havalandırdı.

Olarenwaju Kayode 6, Dimitros Goutas ve Fayçal Fajr 5'er, Jorge Felix ve Max Gradel 3'er, Fredrik Ulvestad, Kerem Atakan Kesgin ve Leke James 2'şer, Ahmet Oğuz, Caner Osmanpaşa, Erdoğan Yeşilyurt, Isaac Cofie ve Ziya Erdal birer kez gol atma başarısı gösterdi.

Sivasspor'un ligin 8. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada, siyah-beyazlı oyuncu Rıdvan Yılmaz, kendi kalesine gol atmıştı.

Takımın vazgeçilmezleri

Sivas temsilcisinde savunma oyuncusu Dimitrios Goutas, 38 maçın 32'sinde forma şansı bularak 2 bin 806 dakika sahada kalarak dikkati çekti.

Defans oyuncusu Caner Osmanpaşa 32 maçta 2 bin 783, Uğur Çiftçi 34 maçta 2 bin 646, Max Gradel 31 maçta 2 bin 572, Faycal Fajr 29 maçta 2 bin 328, kaleci Ali Şaşal Vural 25 maçta 2 bin 250, Hakan Arslan 31 maçta 2 bin 159, Mustapha Yatabare 33 maçta 2 bin 120, Erdoğan Yeşilyurt 33 maçta bin 996, Ahmet Oğuz 26 maçta bin 903, Pedro Henrique 25 maçta bin 899, Isaac Cofie 28 maçta bin 856, Kayode 33 maçta bin 650, Samba Camara 19 maçta bin 232 ve Kerem Atakan Kesgin 22 maçta bin 209 dakika sahada kalarak takımlarının en istikrarlı futbolcuları olmayı başardı.

Sivasspor'un en hırçını Uğur Çiftçi

Kırmızı-beyazlı takımda savunma oyuncusu Uğur Çiftçi 2 kırmızı ve 4 sarı, Mustapha Yatabare 1 kırmızı, 6 sarı, Pedro Henrique 1 kırmızı, 5 sarı, Kayode 1 kırmızı, 1 sarı kart görerek en hırçın futbolcular olarak öne çıktı.

Sivas ekibinde Erdoğan Yeşilyurt ve Ahmet Oğuz 7'şer, Max Gradel, Isaac Cofie ve Samba Camara 5'er, Faycal Fajr 4, Dimitrios Goutas ise 3 kez sarı kartla cezalandırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sivasspor'un en istikrarlı ismi savunma oyuncusu Goutas oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement