Spor Toto 2. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da, Göztepe maçında alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor.

09.10.2013 19:15

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da, Göztepe maçında alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor.

Ligin 6. haftasında kendi evinde Göztepe'yi ağırlayan Yeni Malatyaspor, zorlu karşılaşmada 2-1 geriye düşmesine rağmen Fahri Tatan'ın 88. dakikada attığı golle 3-2 yenerek, 4. galibiyetini aldı ve zirvedeki yerini korudu.

Karşılaşma sonrası Yeni Malatyasporlu futbolcular galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladı. Kendilerini izlemeye gelen Suriyeli vatandaşların da yanlarına da giden futbolcular, galibiyeti onlara da armağan ettiler.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, "Bütün eksiklere ve saha içi unsurlara rağmen kazanmasını bildik" dedi.

Mumcu, Göztepe karşısında takımın iyi mücadele ederek, 3 puanı kazandığını söyleyerek, "Önemli bir galibiyetti. Göztepe maçı önemliydi. Onlar için 1 puan iyi bir sonuçtu ama bizim ne yapıp, ne edip kazanmamız gerekiyordu. Takımımız iyi mücadele etti ve 3 puanı almasını bildi. Teknik heyet ve futbolcularımızı tebrik ediyorum" ifade etti.

Hakemlerle ilgili TFF'yi ziyaret edeceklerini ifade eden Mumcu, "Enteresan bir maç oldu. Hakemler karşı takıma toleranslı davranıyorlar. Hocamızın tribüne gönderilmesine bir anlam veremedik. Zorlama şeyler oluyor. Bunun farkındayız. Bayram sonrası TFF'nin tamamını ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Mumcu, önemli bir 3 puan aldıklarını kaydederek, "Bütün eksikliklere ve saha içi unsurlara rağmen kazanmamız önemliydi. Her şeye rağmen kazanmasını bildik. Futbolcularımı tebrik ediyorum. 2-1 ilen maçı 3-2 alacağımızı yanımdaki arkadaşıma söyledim. Beni mahcup etmediler. Son zamanların en stresli maçını izledim. Kazandığımız için mutluyuz. Taraftarlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın son dakikalarında dördüncü hakem Adem Elgörmüş'ün uyarısıyla hakem Yavuz Çetin tarafından tribüne gönderilen Yeni Malatyaspor Teknik Direktör Özcan Kızıltan'ın maç sonrası bir hayli gergin olduğu gözlerden kaçmadı.

Kızıltan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her şeye rağmen kazandık. Bizim felsefemiz, inancımız ve bakış açımız; mücadele ederek hep birlikte kazanma adına o gayreti göstererek maçlarımızı oynamaya çalışıyoruz. Bu sene de oynadığımız 6 maçın tamamında da bu yönde hareket ettik. Ne hakem kararlarıyla ne de herhangi başka bir unsurlarla kazanmaya yönelik bir şeyimiz olmadı. Ama zaman zaman hakem kararları bize sıkıntı veriyor. Göztepe maçında ben kötü niyet aramak istemiyorum ama böyle bir penaltı kararı yok. Buna benzer bazı tutarsız kararlarla maçı genelde sıkıntıya sokmaya çalıştı. Ben her zaman hakemlere yardımcı olmaya çalışan bir insanım. Hatta yediğimiz ikinci golde oyuncularım hakemlere ofsayt olduğu gerekçesiyle itiraz ederken, ben ofsayt olmadığını ve golün geçerli olduğunu söyledim. Kendi oyuncularıma söyledim. Ben bu konuda hakemlere yardımcı oluyorum. Ama hakemin ikinci yarıda verdiği kararlara insan olarak tepki gösterdik. Sözlü tepki değil. Yapmış olduğumuz yere vurma ve el kaldırmalar sonucunda hakem beni tribüne gönderdi. Olsun, bizi tribüne gönderebilirler ama Yeni Malatyaspor'u bir yere gönderemezler. Böyle oynayan bir Yeni Malatyaspor'u, böyle aslanlar gibi oynayan Yeni Malatyaspor'u hiç kimse hiçbir yere gönderemez. Bu çocukların hepsinin alınlarından öpüyorum. Allah hepsinden bin kere razı olsun" dedi.

Göztepe'nin Teknik Direktörü Özgür Zengin ise gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement