Tek Pota Basketbol Turnuvası'nın 6. Ayağı Foça'da Başladı - Son Dakika
Spor

Tek Pota Basketbol Turnuvası'nın 6. Ayağı Foça'da Başladı

Tek Pota Basketbol Turnuvası\'nın 6. Ayağı Foça\'da Başladı

Foça Belediyesi, Türkiye Basketbol Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Tek Pota Basketbol Turnuvası-Adidas 3x3 Türkiye Turu'nun 6.Ayağı Foça'da başladı.

21.07.2013 15:11

Foça Belediyesi, Türkiye Basketbol Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Tek Pota Basketbol Turnuvası- Adidas 3x3 Türkiye Turu'nun 6. Ayağı Foça'da başladı.

Demokrasi Meydanı'nda kurulan, özel zemine sahip iki ayrı sahada oynanan müsabakalar saat 16.00'da başlayıp gece, saat 24.00'a kadar devam etti. Sporseverler, bir yandan heyecan ve çekişme dolu basketbol karşılaşmalarını izlerken, diğer yandan çalınan hareketli müzikler eşliğinde dans etti. Tek Pota Basketbol Turnuvasında Demokrasi Meydanı'nı dolduran; 7'den 70'e, 2000 dolayındaki basketbol sever keyifli saatler yaşadı. Büyük, Genç ve Yıldız Erkekler kategorilerindeki 51 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Tek Pota Basketbol Turnuvası'nda ayrıca, bayan basketbolculardan oluşan iki takım, bir gösteri maçı yaptı.

Tek Pota Basketbol Turnuvası'nda, hoş bir sürpriz de yaşandı. Turnuvanın gösteri maçında sevilen sinema ve tiyatro oyuncusu Engin Günaydın'da forma giydi. Basketbol camiasında çok tanınan ve çok beğenilen sunucu ve program yapımcısı İsmet Badem'in sunduğu, TBF İzmir İl Temsilcisi Halil Öztürk'ün yönettiği gösteri maçında, Engin Günaydın; Foça Belediye Başkanım Gökhan Demirağ ve TBF Altyapılar Direktörü Samer Şenbayrak ile aynı takımda yer alarak, bayan basketbolculara karşı mücadele etti. Tek Pota Basketbol Turnuvası-Adidas 3x3 Türkiye Turu Foça Etabı'nda, 2 günde toplam 95 maç oynanacak. Bugün saat 17.00'de başlayacak olan; çeyrek final, yarı final ve final maçlarının ardından, kazanan takımlara kupa ve madalyaları verilecek. Büyük Erkekler kategorisinin kazananı, İstanbul finallerine katılacak ve Dünya Şampiyonası'na gitmek için ter dökecek.

"HEDEFİMİZ SPOR TURİZMİ"

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, turnuvayla ilgili olarak yaptığı konuşmasında, "Türkiye Basketbol Federasyonu, Foça Belediyesi ve Adidas ortaklığında düzenlenen 3x3 streetball turnuvasında mücadele eden arkadaşlarımız var. Bu tür organizasyonları ilçemizde yapıyor olmak bizim için çok önemli ama daha da önemlisi, sponsor Adidas da dahil olmak üzere Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Temsilcisi Samer Şenbayrak'a çok teşekkürlerimi sunmak isterim. Ayrıca çok değerli dostumuz İsmet Badem'i de burada ağırlamaktan dolayı büyük keyif duyuyoruz. Foça açısından çok önemli bir turnuva, ilçenin hem tanıtımı hem ekonomik anlamda bir bütün olduğunu düşünüyorum. Biz her zaman şunu vurguladık; bizim için 12 aya yayılabilen bir turizm öncelikli hedefimiz. Spor turizmi de bunlardan bir tanesi" dedi.

Organizasyonun gerçekleşmesindeki katkıları ve işbirliği için Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a teşekkür eden TBF Altyapılar Direktörü Samer Şenbayrak ise şunları söyledi:

"2010 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası organizasyonunun başarısı ve A Milli Erkek Takımızın Dünya ikincisi olmasıyla, Kadın Milli takımımızın Avrupa ikinciliği ve Olimpiyat 5'inciliği ve kulüp takımlarımızın Avrupa'daki başarısı ile zirve yapan Türk Basketbolu'ndaki yükseliş her geçen gün artarak devam etmektedir. Ayrıca son yıllarda TBF tarafından gerçekleştirilen uluslararası organizasyonların başarı standardı, basketbolumuza önemli kazanımlar sağlanmıştır. Bu başarılardan alınan cesaretle, Türkiye Basketbol Federasyonu; basketbolun tabana yayılması ve daha fazla sporcu tarafından uygulanabilmesi adına 2020 yılında organize edilecek Olimpiyatlara da Olimpik branş olarak uygulanması planlanan yenilik, tutku, heyecan, rekabet, evrensellik ve olimpizmi içeriğinde barındıran 3x3 basketbolunu tanıtmak ve Türkiye'ye yaymak adına çeşitli platformlarda bir dizi tanıtım çalışması ve organizasyonlar yapmaktadır. Bu kapsamda Türkiye Basketbol Federasyonu 2013 yaz dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan Adidas 3x3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarını 10 ilimizde düzenleyecektir. 3x3 Türkiye Turu'nun 6. ayağı, 20-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında tüm basketbol severlerin katılımına açık olacak şekilde, İzmir ilimiz Foça ilçesinde Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştiriyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tek Pota Basketbol Turnuvası'nın 6. Ayağı Foça'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement