Teknik Direktörü Yaralayan Ağabey Tahliye Oldu - Son Dakika
Spor

Teknik Direktörü Yaralayan Ağabey Tahliye Oldu

Teknik Direktörü Yaralayan Ağabey Tahliye Oldu

Teknik Direktörü Yaralayan Ağabey Tahliye Oldu

28.03.2011 13:29

TEKNİK DİREKTÖRÜ YARALAYAN AĞABEY TAHLİYE OLDU

SAMSUNSPOR-MERSİN İDMANYURDU KARŞILAŞMASI SIRASINDA SAHAYA GİREN VE MERSİN İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ OLAN KARDEŞİ 42 YAŞINDAKİ YÜKSEL YEŞİLOVA'YI BIÇAKLA YARALAYAN 56 YAŞINDAKİ MURAT YEŞİLOVA, TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE TAHLİYE EDİLDİ

İsmail AKDUMAN/ SAMSUN, (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda, geçen yıl Eylül ayında oynanan Samsunspor- Mersin İdmanyurdu karşılaşması sırasında sahaya giren ve Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü olan kardeşi 42 yaşındaki Yüksel Yeşilova'yı bıçakla yaralayan 56 yaşındaki Murat Yeşilova, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Duruşmaya katılan Teknik Direktör Yüksel Yeşilova, "Polisler engellemeseydi, beni öldürecekti" diyerek şikayetçi oldu. Murat Yeşilova ise tahliye kararının ardından, "Adalet yerini buldu" diye konuştu.

Bank Asya 1'nci Lig'inde mücadele eden Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu'nun geçen yıl 13 Eylül günü Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynadıkları karşılaşmanın 41'nci dakikasında VİP tribününden sahaya atlayan Murat Yeşilova, saha kenarından oyuncularına taktik vermeye çalışan Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'yı kalça ve karnından toplam 6 bıçak darbesiyle yaraladı. Olayın ardından sahada görevli çevik kuvvet ekiplerince yakalanan ve ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Murat Yeşilova hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün üçüncüsü yapılan duruşmaya sanık ve Teknik Direktör Yüksel Yeşilova ile avukatları katıldı. Daha önceki ifadelerini tekrar eden Murat Yeşilova, amacının öldürme olmadığını savunarak, "Amacım sadece onu yaraladıktan sonra kameralara dönüp yaptıklarını anlatmak ve rezil etmekti" dedi.

'ENGELLEMESELER BENİ OLDÜRECEKTİ'

Duruşmaya ilk kez katılan Yüksel Yeşilova ise ağabeyinden şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sürekli bana iftira atıp tehdit ediyordu. Olay günü arkadan boynuma sarılıp

'seni öldüreceğim' diyerek ilk darbeyi kalçama vurdu. Daha sonra vurmaya devam ederken kendise döndüm ve boğuşmaya başladık. Ondan sonra kalbime doğru bıçak salladı. Elimle müdahale edince karnımdan yaralandım. Eğer kendisini engelleyenler olmasaydı, beni öldürecekti."

Mahkeme, sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alıp, daha sonra yapılacak olan duruşmaları izlemesi şartıyla tahliye etti. Kararın ardından Murat yeşilova "Adalet yerini buldu" diye bağırdı.

'AMCAM EŞİME TECAVÜZ ETTİ'

Duruşma çıkışında, amcası Yüksel Yeşilova'nın eşine 14 ay boyunca tecavüz ettiğini ileri süren ve babasının da bu lekeyi temizlemek için suç işlediğini söyleyen 33 yaşındaki Metin Yeşilova açıklama yaptı. Babasının tahliye olmasından çok mutlu olduğunu belirten Metin Yeşilova, "6.5 ay önce babam benim alnımdaki lekeyi alıp Yüksel Yeşilova'nın alnına yapıştırdı. Şimdi kendisi bu lekeyle ömür boyu yaşasın" dedi.

'OLAYI ÇIKAR İÇİN YAPTI'

Teknik Direktör Yüksel Yeşilova ise yaptığı açıklamada, ağabeyinin sürekli yalan söylediğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"Duruşmalara katılamadım ama yurt dışından hayretle takip ettim. Bu kişi sürekli yalan beyanlarda bulunup kamuoyunu yanıltıyor. Bu olay çıkar meselesinden başka bir şey değil. Başımıza böyle bir olay geldiği için çok üzülüyoruz. Bir insanın çıkar için yapmış olduğu bir olaya alet olduk malesef."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Teknik Direktörü Yaralayan Ağabey Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement