Tenis Dünyası Şike ile Çalkalanıyor - Son Dakika
Spor

Tenis Dünyası Şike ile Çalkalanıyor

Tenis Dünyası Şike ile Çalkalanıyor

Spor dünyası güne Tenis'te yaşanan şike skandalı ile başladı.

18.01.2016 18:02

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Spor dünyası güne Tenis'te yaşanan şike skandalı ile başladı. Çeşitli kaynaklardan Buzzfeed News ve BBC'ye gönderilen belgelere göre içinde çok ünlü tenisçilerin de bulunduğu bir grup, Wimbledon turnuvasındaki 3 müsabaka da dahil olmak üzere birçok maçta şike yaptı. İddialar ışığında Grand Slam kazanmış oyuncular da zan altında.

İlk 50'den 16 tenisçi

Sporda şikeye karşı araştırma yürüten müfettişlerin tespitine göre, bazı spor otoriteleri problemin büyüklüğünü örtbas etti ve suçlamaların odağındaki bazı şüphelilerin spor hayatına devam etmesine yardım etti.

Belgeler bazı kişiler tarafından Buzzfeed News ve BBC'ye gönderildi, ancak adı geçen sporcuların isimleri henüz açıklanmadı. Suçlamaları daha da büyüten olay, adı geçen 16 sporcunun son 10 yılda ilk 50'de bulunan yıldızlardan oluşması. Şike suçlamasıyla karşı karşıya kalan sporcuların yarısından fazlasının bugün başlayan Avustralya Açık'ta korta çıkacağı söyleniyor.

"Sıfır tolerans" açıklaması

Tenis Dürüstlük Birimi, tenis sporunda bu tür hareketlere asla tolerans göstermeyeceklerini açıkladı.

Gönderilen belgeler arasında 2007 yılında Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından yürütülen soruşturmanın ayrıntıları da bulunuyor. İlk olarak Nikolay Davydenko ve Martin Vassallo Arguello arasındaki mücadele için sıra dışı bir bahis faaliyeti tespit edilerek başlatılan soruşturma, iki oyuncunun da aklanmasıyla sonuçlandı. Ancak bir süre sonra soruşturma çok daha büyük bir boyut kazandı ve geniş bir kumar ağı ile üst seviye oyuncular arasındaki bağ tespit edildi.

Şimdi tenis dünyası bu skandalın getireceği sonuçları merakla bekliyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Tenis Dünyası Şike ile Çalkalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement