Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu, Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü güncelledi.
TFF'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, 20 Mayıs'ta TFF'nin Kulüpler Birliği ile gerçekleştirdiği toplantıda kulüp başkanlarından gelen görüşler ile TFF Sağlık Kurulu'nun Süper Lig takım doktorları ile 23 Mayıs'taki görüş alışverişi çerçevesinde "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"nün güncellendiği bildirildi.
Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nde yer alan ifadede, "Tüm oyuncular, teknik ve destek ekipleri ile maç operasyonu içinde yer alacak çalışanlar müsabaka dönemi içerisinde en az 8 kere teste girmek zorundadır. Bu testler her müsabakadan 2 gün önce uygulanmalı" bilgisi verildi.
- Tüm takımlar test yaptıracak.
- Testi pozitif çıkanlar tesislere alınmayacak.
- Personelde pozitif vaka varsa tüm personel, oyuncuda varsa tüm oyuncular ve karşılaştıkları rakip test tabi tutulacak.
- Testi pozitif çıkanlar oynamayacak.
- Seremonide tokalaşmak yok
- Takım fotoğrafı verilmeyecek
- Gol sevincinde kulübe bir araya gelmek yok
- Hakemlere en fazla 2 metre yaklaşılacak
- Yedek kulübesinde sosyal mesafe 1.5 metre
Son Dakika › Spor › TFF Sağlık Kurulu, Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü güncelledi! Pozitif vaka çıkan takıma ve rakibine test yapılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.