Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 2-1 Yendi - Son Dakika
Spor

Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 2-1 Yendi

Trabzonspor, Çaykur Rizespor\'u 2-1 Yendi

Karadeniz derbisinde Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u Malouda ve Adrian'ın golleriyle 2-1 yendi.

26.08.2013 18:58  Güncelleme: 22:01

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Çaykur Rizespor'u konuk etti.

ADRİAN TARİHE GEÇTİ

Sezona Beşiktaş yenilgisiyle tatsız başlayan Trabzonspor, Çaykur Rizespor maçının henüz ikinci dakikasında skor tabelasını değiştirdi. O mesafelerin adamı Adrian Mierzejewski, henüz üçüncü dakikada ceza yayının gerisinden sol ayağıyla kaleci Mariusz Pawelek'i gafil avladı. Polonyalı yıldız Trabzonspor'un da kulüp tarihinin 2 bininci golüne imza attı.

PAWELEK DEVLEŞTİ

Erken gelen golle ataklarını sıklaştıran bordo-mavililer, Soner'le ikinci gole yaklaştı ancak bu kez Pavelek kalesinde dikkatliydi. Sonrasında kullanılan kornerde Çaykur Rizespor yine ecel terleri döktü. Bu kez sağ çaprazdan kaleyi yoklayan isim Volkan Şen'di. Ancak ilk hatasını unutturmak isteyen Pawelek bu kez kalesinde devleşti.

Geçen hafta Gençlerbirliği karşısında Çaykur Rizespor'u galibiyete taşıyan Sercan Kaya 31. dakikada ceza sahasında yerde kaldı ancak Bülent Yıldırım'ın kararı 'devam' oldu.

ALİ ADNAN GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Hüseyin Avni Aker'de dakikalar 35'i gösterirken bordo-mavili taraftarların yürekleri ağızlara geldi. Çaykur Rizespor'un yeni transferi Ali Adnan'ın kullandığı falsolu serbest vuruşta top direğin çok az farkla yanından auta çıktı.

RİZESPOR BERABERLİĞİ YAKALADI

İlk yarının son 10 dakikasında adeta bordo-mavili yarı sahada kamp kuran Çaykur Rizespor, 40. dakikada skorda dengeyi yakaladı. Sercan Kaya'nın ceza sahasından ortasında kafalardan seken topu önünde bulan Tevfik Köse, rahat pozisyonda gelişine vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve skor 1-1 oldu.

VOLKAN'IN GÖZYAŞLARI

lk yarının sona ermesine dakikalar kala Trabzonspor tribünlerinden bazı taraftarlarla Volkan Şen arasında gerginlik yaşandı. Gözyaşlarına boğulan Volkan, 43. dakikada sahayı terk etti. Volkan'ın yerine oyuna Florent Malouda dahil oldu.

İkinci yarıya çok hızlı başlayan bordo-mavililer, Mustafa Yumlu ile altı pasta yakaladığı pozisyonu gole çeviremedi. Kornerden gelen ortaya gelişine vuran Mustafa'nın yakın mesafeden vuruşu büyük farkla auta çıktı.

MALOUDA FÜZE GÖNDERDİ

49. dakikada bu kez Malouda affetmedi. Adrian'ın usulca önüne yuvarladığı topa gelişine çok sert vuran deneyimli oyuncu, Pawelek'in çaresiz bakışları eşliğinde topu çok sert bir vuruşla 90'a astı.

Trabzonspor 67. dakikada Aykut Demir ile gole çok yaklaştı. Sercan Kaya'nın orta sahada kaptırdığı top Çaykur Rizespor kalesinde büyük tehlikeye neden oldu ancak sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Aykut topa istediği gibi vuramadı.

Son 20 dakikada rakibine psikolojik üstünlük sağlayan Trabzonspor, 69'da yeniden golle burun buruna geldi. Malouda'nın vuruşunda Pawelek bu kez iyi yer tuttu.

ALİ ADNAN YİNE ÇOK YAKLAŞTI...

90. dakikada Çaykur Rizespor, Ali Adnan ile beraberliğe yaklaştı. Sol çaprazdan frikik kullanan Ali Adnan'ın sert şutu üst direkten geri geldi.

Zor olanı atan Malouda, uzatma anlarında inanılmaz bir gol kaçırdı. Rize'yi hazırlıksız yakalayan bordo-mavililerde Malouda çok müsait pozisyonda topu auta attı.

Karşılaşmada başka gol olmazken, Karadeniz derbisinden galibiyetle ayrılan Trabzonspor, ligdeki ilk üç puanını hanesine yazdırdı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 2-1 Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement