Trabzonspor'da Aralık Ayında Yeniden Genel Kurul'a Gidiliyor - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da Aralık Ayında Yeniden Genel Kurul'a Gidiliyor

Trabzonspor\'da Aralık Ayında Yeniden Genel Kurul\'a Gidiliyor

Trabzonspor'un 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nun iptali için açılan davada bugün sürpriz karar çıktı.

08.11.2013 11:55

Trabzonspor'un 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nun iptali için açılan davada bugün sürpriz karar çıktı. Çıkan mahkeme kararı ile birlikte Aralık ayında Bordo Mavili kulüpte Genel Kurul'a gidilmesi gündeme geldi.

Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına kongrenin iptali için dava açan genel kurul delegelerinden Ali Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş ile kulüp avukatı Ahmet Metin Genç hazır bulundu. Önceki duruşmalarda Yılmaz ve Bakırtaş, yapılan tüzük değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek Genel Kurul'da yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye, "Yönetim Kurulu'nun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici bir madde ilave edilmiş, böylece yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.Mahkeme heyeti bugün verdiği kararda ise "Trabzonspor Kulübü Deneği'nin 68. Maddesi'nin geçici 4. madde ile değiştirilmesine dair Genel Kurul kararının iptaline, gündemin 4,5,6 ve 7. maddelerinin görüşülmesi suretiyle hesapların kabulü, Yönetim'in ibrası yönünde alınan Genel Kurul kararlarının iptaline yönelik açılan davanın reddine" karar verdi.

Duruşma sonrası bir açıklama yapan genel kurul delegelerinden Recep Bakırtaş, davayı tüzüğe aykırı bulduğu için açtığını belirterek kimsenin yanında olmadığını söyledi. Mahkemenin kararına göre Aralık'ta tekrar seçim yapılacağına dikkat çeken Bakırtaş, "Mahkeme ibraların geçerli olduğunu, eski başkan Sadri Şener yönetiminin ibralarını ve faaliyetlerini onadı. Tüzüğün 68. maddesiyle ilgili yönetim kurulu süresi ile ilgili mahkeme genel kurul kararını reddederek seçimli genel kurul yapılması, sayın İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin süresinin tüzüğün 6 ay olduğuna karar verdi. Bu durumda Kasım-Aralık ayında yapılacak olan zorunlu genel kurulunda seçimli bir genel kurul yapılması, gündeme seçimin alınması gerekliliği ortaya çıktı. Yani tekrar bir seçim olacak. Ben bu seçimi tüzüğe aykırı olduğu için dava açtım. Birilerinin yanında olmak için açmadım" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da Aralık Ayında Yeniden Genel Kurul'a Gidiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement