Trabzonspor: "Gol Sevinci Takımın Yüzüdür" - Son Dakika
Spor

Trabzonspor: "Gol Sevinci Takımın Yüzüdür"

Trabzonspor: "Gol Sevinci Takımın Yüzüdür"

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, pazar akşamı Azeri takımı Kabala'yı 2-0 yendikleri maçtaki hatalar için oyuncularını uyardı.

08.07.2013 14:02  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, pazar akşamı Azeri takımı Kabala'yı 2-0 yendikleri maçtaki hatalar için oyuncularını uyarırken, "Maçtaki gol sevinci, takımın yüzüdür. Belli seviyede bunu yaşamamız beni duygulandırdı" dedi.

SABAH ANTRENMANINDA EKSİKLER VARDI

Trabzonspor, Isparta Davraz kampının 11'inci gününde yeni sezonun hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan antrenmana sağlık kontrolüne giden Yasin, mazeretsiz olarak kampa katılmayan Zokora, Sol Bamba ve sakatlıkları bulunan Janko ile Sapara katılmadı.

Sol ayak bileklerinde yumuşak doku zedelenmesi meydana gelen Caner ve Emre Güral, omuzundan sakatlığı olan kaleci Fatih katılmadı. Sol arka alt adalesinde ağrı bulunan Abdülkadir ise antrenman öncesi Akçay'ın oyuncularıyla yaptığı toplantıya katıldı, daha sonra salonda çalıştı.

TOLGA AYRI ÇALIŞTI

Bu arada Beşiktaş'a transferi için görüşmeler devam eden kaleci Tolga Zengin'in antrenman boyunca takımdan ayrı olarak çalıştığı dikkati çekti.

AKÇAY'LA AYKUT AKGÜN'ÜN DANSI

Teknik direktör Akçay'ın pazar akşamı yapılan maçta yapılan hataları anlatırken Aykut Akgün ile dans etmesi, antrenmanda neşeli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Bordo mavililer antrenmanda taktik ağırlıklı çalışmanın ardından kondisyona yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

11 gündür devam eden Davraz kampına mazeretsiz olarak katılmayan Sol Bamba'nın kulübü aradığı ve kampa katılacağını söylediği öğrenildi. Bamba'yla geldikten sonra yapılacak görüşmenin ardından takımda kalıp kalmayacağının netlik kazanacağı belirtildi.

ÖRNEKLER VERDİ

Mustafa Akçay, antrenmandan önce yaptığı toplantıda oyuncularına örnekler vererek uyarılarda bulundu. Isparta'daki üçüncü hazırlık maçında Isparta Atatürk Stadyumu'nda Azerbeycan Premier Lig ekiplerinden Kabala'yı Abdülkadir ve Volkan'ın attığı gollerle 2;0 mağlup ettikleri karşılaşmada yapmaları gereken 12 çeşit hücum organizasyonu bulunduğunu vurgulayan Akçay, şunları söyledi:

"KİBARLIK YOK"

"Herkes iyi niyetli. Herkes elinden geleni yapıyor. Maçta gol sevinçleri beni tahrik etti. Tam istediğimiz gibi olmasa da iyiydi. Takımın yüzü gol sevincidir. Belli seviyede bunu yaşamış olduk. Bu beni duygulandırdı. Mesela Olcan'ın savunmaya gelip pres yapması, rakibin hareketini engellemesi benim için çok değerliydi. Kibarlık yok. Eğer öyle bir oyuncumuz varsa oynamayacak."

"KAPASİTEMİZ VAR"

Mustafa Akcay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bireysel kariyerinizle ilgili yapıp yapamadıklarınıza yardımcı olmak için biz varız. Çalıştığınız ve emek verdiğiniz sürece ödüllendirmeler olacak. Futbolcunun satın alamayacağı tek şey başarıdır. Bunu elde edecek kapasite bizde var. Dünyada 5 milyonun üstünde profesyonel futbolcu var. Arjantin'de, Brezilya'da, Zambia'da, Çin'de ve daha bir çok ülkede. Bana dünyada üst düzey 10 tane oyuncu sayın. Sayamıyorsunuz. Messi, Ronaldo, Neymar belki İniesta, buna başkalarını ekleyin. Düşünüyorsunuz. Demek ki bu oyuncuların sizden çok fazla artısı, sizin de eksik bir yanınız yok. Kendinize haksızlık etmeyin. Biraz dayanıklılık, biraz motive, biraz da çalışmak. Aradaki o küçük farkları böyle ortadan kaldırabiliriz."

AYKUT DEMİR YARIN İMZALIYOR

Trabzonspor'un Gençlerbirliği'nden transfer edeceği savunma oyuncusu Aykut Demir, yarın takımın kamp yaptığı Sirene Davraz Otel'de saat 12.00'da düzenlenecek olan törenle resmi sözleşmeye imza atacak. Bugünk antrenmanda da takımdan ayrı olarak koşu yapan Aykut'un, form düzeyinin oldukça yüksek olduğu ve kondisyon olarak bir eksikliğinin bulunmadığı bildirildi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor: 'Gol Sevinci Takımın Yüzüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement