Trabzonspor, Tav Grubu ile Çalışmama Kararı Aldı - Son Dakika
Spor

Trabzonspor, Tav Grubu ile Çalışmama Kararı Aldı

Trabzonspor, Tav Grubu ile Çalışmama Kararı Aldı

Trabzonspor eski genel müdürü Sinan Zengin, kulübün internet sitesinde yer alan ve kendisinin de suçlandığı iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

03.07.2013 19:02  Güncelleme: 10:04

TRABZONSPOR ESKİ GENEL MÜDÜRÜ ZENGİN'DEN İDDİALARA YANIT

Trabzonspor eski genel müdürü Sinan Zengin, kulübün resmi internet sitesinde yer alan ve kendisinin de suçlandığı iddialarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu'na hitaben gönderilen yazıda 2 ve 3 Temmuz'da resmi siteden yayınlanan iki açıklamada kendisinin suçlandığını belirten Sinan Zengin şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor Kulübünün resmi sitesinden yalan beyanda bulunmak başlı başına bir suç teşkil etmektedir. Bahse konu haberde yer alan bilgilerin doğrusu aşağıda belirttiğim şekildedir. Oyuncu Paulo Henrique'ye ödenen para resmi sitede belirtildiği gibi 150.000 euro değil, 180.000 eurodur. İlgili banka belgesi incelendiğinde bu görülecektir. Sadece bu durum bile ne kadar ciddiyetsiz bir yaklaşım içerisinde olunduğunu göstermek için yeterlidir. İlgili haberlerde belirtilen ödemeler aynen aşağıda belirttiğim şekilde gerçekleştirilmiştir."

İKİ YÖNETİCİ İLE TOPLANTI YAPTIK

Yeni yönetim kurulu mazbata aldıktan sonra finanstan sorumlu başkan yardımcısı olduğunu söyleyen Abdi Serdar Üstünsalih ve diğer yönetim kurulu üyesi Onur İncehasan'ın ofisine geldiğini, muhasebe müdürünün de yar aldığı bir toplantı yaptıklarını belirten Sinan Zengin, şöyle devam etti:

"Yaptığımız toplantıda oyuncu Paulo Henrique'nin 230.000 euro olarak görünen alacağını şimdilik 180.000 euro olarak ödemeyi, zira Mayıs ayına ait maaşının henüz dolmadığını dolayısı ile bu süreyi kullanabileceğimizi bizzat ben teklif ettim ve oyuncunun sadece 180.000 euroluk ödemesinin yapılmasına karar verdik. Daha sonra ödeme listemizdeki diğer ödemeler üzerinde konuşmaya başladık. Bunlardan en yükseği de TAV firmasına verilmiş olan ve vadesi gelmiş bulunan 700.000 TL tutarındaki çekti. Bu çekin de ne olduğunu ve hangi borçlarımız dolayısı ile verildiği Abdi Bey'e detaylı olarak anlatılmıştır. Bunların dışında diğer küçük tutarlı birçok ödeme de yine konuşulmuştur. Yapılan toplantı sonucunda, üzerinde konuştuğumuz tablolardan Abdi Bey'e de birer suret verilmiştir. Sonrasında Abdi bey bu ödemeler konusunu başkanla konuşacağını ve bizi bilgilendireceğini söyleyerek ofisten çıktı. Belirli bir zaman sonra Abdi bey beni arayarak ilgili ödemeleri yapabileceğimizi tarafıma bildirmiş ve ilgili ödemeler yapılmıştır. Son derece düzgün bir kurumsal işlem sonucu kulübün çek borcunun ödenmesi işlemi, enteresan bir şekilde çarpıtılarak, usulsüz bir işlem gibi lanse edilerek şahsımı karalamaya çalışmak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir komedi ve aynı zamanda da büyük bir vicdansızlıktır."

RESMİ SİTE KULLANILARAK KARALAMA YAPILIYOR

Sinan Zengin açıklamasında, sitede yer alan haberde kendisinin bu nedenlerden dolayı istifa ettiğinin belirtildiğini, bunun da yanlış bilgi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Trabzonspor Kulübü resmi sitesini kullanarak, bu kadar yalan ve yanlış bilgilendirme yapıp kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmak abesle iştigaldir ve ciddi bir suç teşkil etmektedir. Zira haberde bahsedildiği gibi benim herhangi bir şekilde istifam söz konusu değildir. Benim kulüple ilişiğimin kesilmesi 22.06.2013 tarihinde sayın başkanın imzası ile genel sekreter sayın Köksal Güney tarafından şahsıma tebliğ edilen ve ilişiğimin tek taraflı olarak sonlandırıldığını belirten ihbar yazısı ile olmuştur. Bu ihbar yazısını tebliğ aldıktan sonra kulüpten ayrılmış bulunmaktayım. Trabzonspor Kulübünün resmi sitesinde belirtilen KAP'a yapmış olduğum bildirimin benim istifammış gibi alınması ise tam bir cehalet göstergesidir. Zira ilgili açıklamamda kulüp ile olan ilişkimin 22.06.2013 tarihi itibari ile sonlandığını bildirmekteyim. Kaldı ki benim açıklamamın hemen öncesinde Trabzonspor Kulübünün bu yöndeki açıklaması mevcuttur. Halka açık bir şirketin ne şekilde yönetileceği, uyulması gereken kurallar vs göz önünde bulundurulduğunda, mevcut yönetim kurulunun bu anlamda şirketi zarara uğratmaktan dolayı gerek yatırımcılar gerekse de SPK tarafından açılacak davalarla çok büyük sorumluluklarının doğacağının bilinmesini isterim."

Sinan Zengin açıklamasının son bölümünde ise, "Temiz futbol ve temiz yönetim ilkesini sıkça vurgulayan yönetiminizin, açık ve her türlü şüpheden uzak belgelerle sabit olan hususlarda yanlı ve yalan beyanda bulunarak kamuoyunu yanlış yönlendirmesi çelişki teşkil etmektedir. Bundan sonra yapacağınız açıklama ve beyanların doğruluk prensiplerine riayet edilerek hazırlanmasını beklemek gibi safça da olsa beklentilerimi muhafaza etmek istediğimi ifade ediyorum. Bu vesileyle, öncelikle resmi siteden bu açıklama ve düzeltme metninin yayınlanmasını, aksi durumların varid olması halinde tazminat ve suç duyurusu gibi yasal haklarımın kullanılacağının bilinmesini rica ederim" ifadesini kullandı. - Zengin

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor, Tav Grubu ile Çalışmama Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement