Türk Kadın Basketbolunda Bir İlk - Son Dakika
Spor

Türk Kadın Basketbolunda Bir İlk

Türk Kadın Basketbolunda Bir İlk

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Botaş, Türk kadın basketbolunda bir 'ilk'e imza attı.

04.09.2012 14:19

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Botaş, Türk kadın basketbolunda bir 'ilk'e imza attı. Kırmızı-beyazlılar, tamamı Botaş altyapısında yetişen ve Adana'da yaşayan oyunculardan kurulu yeni bir takım kurdu. Botaş Gençlikspor, yeni sezonda TKB2L'de mücadele edecek.

Konu ile ilgili olarak kulüp binasında Botaş Gençlikspor Yöneticisi Ayhan Arısoy ile birlikte ortak bir toplantı düzenleyen Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF), TKBL'de kademeli olarak yabancı sayısını düşüreceğini dile getiren Kutlu, önümüzdeki yıllarda Türk oyuncunun büyük önem taşıyacağını vurguladı. Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip kadın basketbol takımı olduklarının altını çizen Kutlu, "Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda şu anda A Takıma aldığımız altyapı oyuncuların haricinde yaklaşık 20 sporcumuz daha var. Bu noktada Botaşspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda ikinci bir takım oluşturduk ve adını da; 'Adana Botaş Gençlik Kulübü' olarak belirledik. Yeni sezonda sadece TKBL'de değil, aynı zamanda da ikinci ligde de mücadele edeceğiz" dedi.

"BOTAŞ GENÇLİK'İN TÜM SPORCULARI ADANALI OLACAK"

Amaçlarının sadece gençleri altyapıda değil, ikinci lig takımında da oynatmak olduğunu anlatan Kutlu, Adanalı çocukların önlerini açmayı hedeflediklerini ve TKB2L'de Botaş Gençlik forması altında başarılı olan sporcuların, A Takım'da oynama fırsatı bulacağını söyledi. Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele edecek olan Adana Botaş Gençlik Kulübü'ndeki tüm oyuncuların, Adanalı sporcu olmasının yanında hepsinin de Botaşspor altyapısından yetiştiğini vurgulayan Kutlu, söz konusu sporcuların bir yandan basketbol oynarken, diğer yandan da eğitim-öğretimlerini de sürdürürken, gelişimlerine katkıda bulunması anlamında da ailelerinin de yine yanlarında olacağını belirtti.

"HAYATA GEÇİRİLEN BU PROJE TÜRKİYE'DE DE BİR İLK"

Kutlu, "Bu da sanıyorum Türkiye'de bir ilk olacak. Çünkü tamamı kendi şehrinde yaşayan ve yine kadrosu Botaşspor altyapısında basketbola başlayan çocuklardan oluşuyor olması da bence büyük bir avantaj olacak. Amacımız; 2013-2014 sezonunda ilk 5'te ve kadrosunda sadece 2 yabancının yer alacağı konumda Türk transferi yapmadan, kendi yetiştirdiğimiz oyunculardan kurulu bir kadro oluşturmak" ifadesini kullandı.

"TBF, TKBL'DEKİ YABANCI SAYISINI KADEMELİ OLARAK DÜŞÜRECEK"

'Kadınlar Basketbol Dünya Şampiyonası'nın, 2014 yılında Türkiye'de yapılacağını hatırlatan Abdullah Kutlu, bu noktada da Türk basketboluna yeni ve kaliteli oyuncular ile birlikte yeni yıldızlar kazandırmak istediklerini kaydetti. Geçmişte olduğu gibi bugün de altyapıya büyük yatırımlar yaptıklarına işaret eden Kutlu, hem kulüp bazında, hem de okul bazında önemli başarılara imza attıklarını, bunun yanında milli takımların her kategorisine en az 3-4 oyuncu gönderdiklerini, atılan son adımın da Adana'ya yapılan önemli bir yatırım olarak değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Botaş Gençlikspor'un Yöneticisi Ayhan Arısoy da, Botaşspor'un TKBL'nin lokomotifi olduğunu ve yıllarca Türk basketboluna hizmet ettiğini belirtti. Arısoy, Botaşspor'un altyapıya büyük önem verdiğini ve yeni kurulan Botaş Gençlikspor projesinin A takıma katkı sağlayacağını ifade ederek, altyapıdan üst yapıya çıkabilecek 20'ye yakın sporcunun Botaş Gençlikspor forması ile TKB2L'de oynama fırsatı bulacağını ve bu oyuncuların A Takım'a yükselme fırsatı yakalayabileceğini de sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türk Kadın Basketbolunda Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement