Türkiye 12. Sıradaki Yerini Garantiledi - Son Dakika
Spor

Türkiye 12. Sıradaki Yerini Garantiledi

Beşiktaş'ın Liverpool zaferi ülke puanına da büyük katkı yaptı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig şampiyonunun UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılması kesinleşti.

27.02.2015 00:38  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın Liverpool zaferi ülke puanına da büyük katkı yaptı ve bu sezon Spor Toto Süper Lig'in şampiyonunun UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılması kesinleşti.

UKRAYNA EKİBİ BİZE ÇALIŞTI

Türkiye'nin UEFA ülkeler sıralamasında 12. sıradaki yerini koruyabilmesi için Beşiktaş'ın galibiyeti, 13. sıradaki Yunanistan'ın temsilcisi Olympiakos'un da Avrupa'ya veda etmesi gerekiyordu. Beşiktaş, Liverpool'u kupada saf dışı bırakırken, Yunan temsilcisi Olympiakos da Ukrayna temsilcisi Dnipro'yla 2-2 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti.

TÜRKİYE 12.LİĞİ GARANTİLEDİ

Bu sonucun ardından Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 12. sıradaki yerini garantilerken, Yunanistan ise 13. sırada kaldı. Böylece, Türkiye 2016 sezonunda UEFA organizasyonlarına birer takımı direkt olarak gönderecek. Spor Toto Süper Lig şampiyonu olan takım, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına, UEFA Avrupa Ligi gruplarına da bir Türk temsilcisi direkt katılacak.

Türkiye 12. Sıradaki Yerini Garantiledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye 12. Sıradaki Yerini Garantiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • dersim kartalı: Türk olmaya gerek yok arkadaşlar biz de havalara uçtuk sevinçten. Beşiktaş'ın liverpoolu eze eze tur atlaması ülke olarak birlikte sevindiğimiz son 4-5 senedir tek olay. Statsız bir takım çoktan havlu atabilecekken canını dişine taktı. bütün imkansızlıklara rağmen ülkeye bir umuttur Beşiktaş'ın mücadelesi. 54 2 Yanıtla
  • sarı lacivert: teşekkürler 13 3 Yanıtla
  • ANKANKANK: teşekkürler Beşiktaş ve Dnipro 11 0 Yanıtla
  • günlük: Bu takımı ve feneri avrupaya gidemedi diye sevinenler vardı. bunlar başka takım taraftarı değildi. 2 0 Yanıtla

Advertisement