Türkiye Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Türkiye Basketbol Ligi

Türkiye Basketbol Ligi

Galatasaray Liv Hospital: 81 İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 84.

03.01.2015 20:22

Türkiye Basketbol Ligi'nin 14. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakip sahada Galatasaray Liv Hospital'ı 84-81 yendi.

Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, ligdeki son 5 maçında 4. yenilgisini aldı. Lacivert-turunculu ekip ise ligde üst üste üçüncü maçını kazandı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, özellikle Vujacic'in basketleriyle 4. dakikada farkı 6 sayıya (9-3) çıkardı. Çabuk toparlanan Galatasaray Liv Hospital, Young ve Arroyo'yla bulduğu sayılarla farkı azaltsa da rakibi karşısında öne geçmeyi başaramadı. Skordaki üstünlüğünü koruyan konuk ekip, son bölümlerde Wright, Markota ve Jenkins'le skor üreterek ilk periyodu 17-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta da etkili oyununu devam ettiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Wright'ın arka arkaya bulduğu sayılarla 15. dakikada farkı 8'e (30-22) kadar çıkardı. Bu bölümden sonra faul problemi yaşayan Wright kenara gelirken, Galatasaray Liv Hospital, Pocius'un yüksek yüzdeli dış atışlarıyla farkı kapattı ve 18. dakika içinde Carter'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla 37-35 öne geçti. Periyodun kalan bölümünde Pocius ve Erceg'in sayılarıyla aradaki farkı açan Galatasaray Liv Hospital, devreyi 43-36 üstün tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotta özellikle Markota'nın üç sayılık basketleriyle oyuna tekrar ağırlığını koyan konuk ekip, 26. dakikada Vujacic'in üç sayılık basketiyle 52-51 öne geçti. Bu baskete Young'la yanıt veren ve 53-52 öne geçen sarı-kırmızılılar, daha sonra hücumda adeta durdu. Sarı-kırmızılı ekip, çeyreğin kalan bölümünde 4 dakika süreyle sayı üretemezken, Jenkins ve Markota'yla arka arkaya basketler kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son periyoda 12 sayı farkla 65-53 önde girdi.

Son periyoda Sinan Güler'in sayılarıyla başlayan Galatasaray Liv Hospital, buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yüksek yüzdeli dış atışları nedeniyle farkı azaltmayı başaramadı. Son 6 dakikaya 18 sayı önde giren konuk ekip karşısında 9-0'lık bir seri yakalayan sarı-kırmızılılar, 37. dakikada farkı 4 sayıya (75-79) kadar indirdi. Maçın son bölümleri ise büyük bir heyecana sahne oldu. Son dakikaya girilirken Sinan Güler'in sayılarıyla farkı 2'ye (79-81) kadar indiren Galatasaray Liv Hospital, Vujacic'le hücumdan eli boş dönen konuk ekip karşısında bitime 29 saniye kala Arroyo'nun basketiyle skora dengeyi getirdi: 81-81. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bitime 4 saniye kala Balazic'in üç sayılık basketiyle maçta bir kez daha öne geçerken, sarı-kırmızılılar son hücumda Carter'ın atışından sonuç alamadı ve müsabakayı konuk takım 84-81 kazandı.

İki takımın yeni transferleri forma giydi

Galatasaray Liv Hospital'in, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda oynadığı Zalgiris Kaunas maçında ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyen yeni transfer Justin Carter, ligdeki ilk maçına ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında çıktı.

Maçı uzatmaya götürebilecek atışı kaçıran ABD'li oyuncu, 24 dakika süre aldığı maçta 7 sayıyla oynadı.

Sarı-kırmızılılar karşısında salondan galip ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise yeni transferler Sasha Vujacic, Damir Markota ve Michael Jenkins, lacivert-turunculu formayı ilk kez giydi. Maçta 35 dakika oyunda kalan Vujacic'in 14 sayıyla mücadele ettiği karşılaşmada, Markota 36 dakikada kaydettiği 16 sayı ve Jenkins de 34 dakikada ürettiği 17 sayıyla galibiyette büyük rol oynadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement