Türkiye Bu Maçı Bekliyor! - Son Dakika
Spor

Türkiye Bu Maçı Bekliyor!

Türkiye Bu Maçı Bekliyor!

Spor Toto Süper Lig 31.hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında lider Galatasaray'ı konuk edecek.

17.03.2012 09:30

Spor Toto Süper Lig 31. hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında lider Galatasaray'ı konuk edecek. Play-off öncesi şampiyonu büyük ölçüde belirleyecek olan bu maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Bahattin Duran ve Cem Satman.

DERBİNİN TÜM AYRINTILARI BURADA! SPORX.COM DERBİ ÖZEL SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20: 00'da başlayacak olan karşılaşmayı Lig TV ekranlarından naklen izleyebilir Sporx Canlı Anlatım sayfasından an be an takip edebilirsiniz.

Ayrıca maçla ilgili twitter üzerinden yapacağını tüm yorumların sonuna #sporxcanli hashtagini koymanız halinde değerlendirmeleriniz Sporx Canlı Anlatım sayfasında gösterilecektir.

4 İSİM SINIRDA

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray takımından 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Son oynanan Gençlerbirliği maçında forma giymelerine karşın kart görmeden mücadeleyi tamamlayan Fernando Muslera, Tomas Ujfalusi, Semih Kaya ve Necati Ateş, Fenerbahçe maçında kart görmeleri halinde sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor'la oynayacağı karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacak.

Galatasaray'da derbi maç öncesi sakat futbolcu ise bulunmuyor.

CANER CEZALI

Derbi maç öncesi Fenerbahçe'de Caner Erkin cezalı durumda bulunurken, 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında.

Ligin 28. haftasındaki Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Caner, Galatasaray derbisinde de kadroda yer almayarak cezasını tamamlayacak.

Ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam, derbide forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda 32. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecek.

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Serdar Kesimal

Joseph Yobo

Reto Ziegler

Mehmet Topuz

Cristian Baroni

Emre Belözoğlu

Miroslav Stoch

Alex de Souza

Moussa Sow

GALATASARAY

Muslera

Eboue

Semih Kaya

Ujfalusi

Hakan Balta

Engin Baytar

Selçuk İnan

Melo

Emre Çolak

Necati Ateş

Elmander

STAT: Şükrü Saracoğlu

SAAT: 20: 00

HAKEM: Bülent Yıldırım

YAYIN: LİG TV & Sporx Canlı Anlatım

EN ÇOK FORMA GİYEN TURGAY ŞEREN

Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında en çok oynama rekoru Turgay Şeren'e ait.

A Milli Takım ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Şeren, Sarı-kırmızılı kaleyi Fenerbahçe'ye karşı 55 kez korurken, ezeli rekabette en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

GOL REKORU ZEKİ RIZA SPOREL'DE

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 103 yıllık rekabette en fazla golü, Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı.

Sporel, Galatasaray'a karşı oynadığı 42 maçta, toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı. Bir maçta bir futbolcu tarafından atılan en fazla gol ise 4 olarak gerçekleşti.

Galatasaraylı Celal İbrahim, Cemil Gürgen ve Metin Oktay ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, rakip filelere bir maçta 4'er gol atma başarısını gösterdi.

EN ÇOK GÖRÜLEN SONUÇ: 1-0

Ezeli rakiplerin 103 yıllık geçmişinde, geride kalan 368 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 69 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıkarken, 46 kez 2-1'lik skor alındı.

En farklı skorlu galibiyeti ise 7-0'lık sonuçla Galatasaray aldı. 12 Şubat 1911'de İstanbul Ligi'nde yapılan maçı, Galatasaray 7-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe ise ezeli rakibi Galatasaray karşısında şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti, 2002-03 sezonunun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta elde etti.

6 Kasım 2002'de yapılan lig maçını 6-0 kazanan Sarı-lacivertli ekip, aynı zamanda lig maçlarında iki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyete imza attı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Türkiye Bu Maçı Bekliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement