Cimnastikte hedef, olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazanmak - Son Dakika
Spor

Cimnastikte hedef, olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazanmak

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, olimpiyat oyunlarında bir altın madalya kazanılmadığı sürece hayallerinin gerçek olamayacağını ifade etti.

08.08.2022 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, olimpiyat oyunlarında bir altın madalya kazanılmadığı sürece hayallerinin gerçek olamayacağını ifade etti.

Almanya'da 11-14 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası öncesi Bolu'da kamp yapan milli sporcuları ziyaret eden Suat Çelen, hedeflerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Avrupa Şampiyonası'nda ilk 13 takım arasına girip, 1-7 Kasım'da İskoçya'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı istediklerini belirten Çelen, "Olimpiyat sürecinin ilk elemesi. Dolayısıyla Dünya Şampiyonası'na katılabilmemiz için mutlak surette ilk 13 takım arasına girmemiz lazım. Takımımızın Almanya'da ilk 13'e gireceğinden hiç şüphem yok ama cimnastik bu, en ufak hata sizi kürsüden edebiliyor." diye konuştu.

Çelen, Almanya'da kadınlar bazında ilk 13'e girip, olimpiyatlara en az bir kişi kotasıyla gitmeleri gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Tüm branşlar olarak baktığımız zaman Tokyo'yu değerlendirdiğimizde, 7 final ve bir bronz madalyayı, en azından final sayımızı korumak istiyoruz. Çünkü dünyanın en fazla final yapan ülkelerinden bir tanesiydik. O bronz madalyayı gümüşe ya da altına taşımamız gerekiyor. Artistik cimnastik kadında ve erkekte olimpiyatlara katıldık. Hedefimiz, trampolin ve ritmik cimnastikte olimpiyatlara katılım göstermek. 2024 ve 2028 olimpiyatlarına katılacak takımlarımız çalışıyor. Türk cimnastiğinin hedefi, katıldığı her yarışmada madalyaya uzanmak. Bunun çok kısa sürede olacağına inanıyorum. Tüm disiplinlerde, olimpiyatlarda artık madalya alacağız."

"Hayalimiz, olimpiyat oyunlarında İstiklal Marşı'mızı okutmak"

"Hayallerimiz kısmen gerçekleşti ama altın madalya olimpiyatta alınmadığı sürece o hayal gerçek olmaz." diyen Çelen, "Evet Avrupa'da altınlar aldık, gümüşü, bronzu beğenmez olduk. Dünya Şampiyonası'nda altın aldık, gümüşü, bronzu beğenmez olduk. Olimpiyatta bronz madalya aldık, 'Neden altın alamadık?' diye üzülür olduk." ifadelerini kullandı.

Çelen, Türkiye'nin her ilinde cimnastik yapılması hayalini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun desteğiyle gerçekleştirdiklerini belirterek, "Antrenör ataması yapıldı. İl temsilciliklerimiz bazında teşkilatımız kuruldu. Bir noktada hayalim gerçek oldu. Diğer taraftan baktığımız zaman daha hayalim gerçek olmadı. Çünkü bizim hayalimiz cimnastiğin tüm disiplinlerinde madalya almak ve olimpiyat oyunlarında İstiklal Marşı'mızı okutmak. O hayali de gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Sporcular yarışırken yöneticiler olarak boş durmadıklarını ifade eden Suat Çelen, "Çok şükür dünya cimnastiğinin ikinci başkanı oldum. Bu da bizim için çok büyük hayaldi. Sporcularımızın performansının büyümesi, bizleri yönetici noktasında iyi noktalara getiriyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Cimnastikte hedef, olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazanmak
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Cimnastikte hedef, olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazanmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor
    13:32 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarın başlıyor. Toplam 380 sporcu mücadele edecek olan organizasyonda sporcular, Paris Olimpiyatları'na katılabilmek için puan toplayacaklar.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum
    12:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" şeklinde bir espri yaptığı öğrenildi.


Advertisement