Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi'nin 1. Etabı Başladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi'nin 1. Etabı Başladı

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi\'nin 1. Etabı Başladı

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi'nin 1. etabı, Tech Drone League organizasyonunda Yedikule Hisarı'nda başladı. Dron pilotları antrenman ve sıralama turlarında uçuşlar gerçekleştirdi. Organizasyonda heyecan dolu gösteri uçuşları ve çeşitli aktiviteler de yer aldı.

26.08.2023 18:58

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi'nin 1. Etabı, Tech Drone League organizasyonunda Yedikule Hisarı'nda başladı.

Organizasyonun ilk gününde dron pilotları antrenman ve sıralama turlarında uçuşlar gerçekleştirdi. 100'ü aşkın sporcunun kayıt yaptırdığı organizasyonda dron pilotları 12 engel ve 12 dönüşten oluşan pistte yarıştı.

Fatih Belediyesinin ev sahipliğindeki organizasyonda, ziyaretçiler, heyecan dolu gösteri uçuşlarını izledi. Katılımcılar, etkinlik çadırlarında ise maker atölyesi, dron uçuş eğitimi, dron simülatör yarışı, topla dron vurma gibi aktivitelerle vakit geçirdi. Her yaştan katılımcının ziyaret ettiği organizasyona çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösterdi.

"Dünya sıralamasında çok iyi yerlere geleceğiz"

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, federasyonda yer alan 16 branştan birinin insansız hava araçları sporu olduğunu söyledi.

İnsansız hava araçları sporundaki potansiyele dikkati çeken Yılmaz, "Çok yetenekli kardeşlerimiz, sporcularımız var. Bu sporcularımızla birlikte üç etabın sonunda burada milli takımı seçeceğiz. Ben inanıyorum ki dünya sıralamasında da çok iyi yerlere geleceğiz." dedi.

Ailelerin tarihi Yedikule Hisarı'nda çocuklarıyla keyifli vakit geçirdiği organizasyon yarın da devam edecek. Etkinliğin ikinci ve son gününde dereceye giren pilotlar, madalya ve ödüllerini törenle alacak.

Üç etaptan oluşan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi, farklı tarihlerde düzenlenecek iki yarışın ardından Türkiye'nin şampiyon dron pilotlarını belirleyecek, kurulan takım ise uluslararası dron müsabakalarına katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Yarış Ligi'nin 1. Etabı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement