Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Spor

Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı

Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı

13.03.2011 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TVF İZMİR ATATÜRK VOLEYBOL SALONU'NUN TEMELİ ATILDI

Voleybol Federasyonu'nun geçen yıl Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralayıp tadilat projesi hazırlattığı Atatürk Spor Salonu'ndaki yenileme çalışmaları, bugün düzenlenen temel atma töreniyle başladı.

Arkas'ın Challenge Cup'ta İtalyan Lube Banca Marche takımıyla oynayacağı final maçı öncesi düzenlenen törene Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Jan Hronek de katıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, yaptığı konuşmada Başkent ve 50. Yıl Spor Salonları'ndan sonra İzmir'de de bir voleybol merkezi inşa etme hayaliyle yola çıktıklarını belirterek, "Bu tesis Avrupa ve dünyada parlayan Türk voleyboluna yakışacak" dedi.

İzmir'in ev sahipliği yaptığı 1971 Akdeniz Oyunları için Mimar Harbi Hotan'ın çizimleriyle inşaa edilen 3 bin kişilik salon, 2005'te Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları öncesi yenilendi. Tadilat ve genişletme projesi kapsamında salon kapasitesi 6 bin kişiye çıkarılacak. Salon bünyesine milli takımların kamp yapması için "Volley Otel İzmir" inşa edilecek. Tesiste spor, konferans ve basın odaları ile 2 adet restoran, 2 adet plaj voleybolu kortu ve havuz da yer alacak. Çalışmalar bu yılın eylül ayında tamamlanacak.

Ergin KARATAŞ - İZMİR/ DHA (fotoğraflı)

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement