Uşak Motokros Pisti Hizmete Giriyor - Son Dakika
Spor

Uşak Motokros Pisti Hizmete Giriyor

Uşak Motokros Pisti Hizmete Giriyor

Uşak'ta süpermoto pisti yanınadaki bin 350 metrekarelik alanda yapılan motokros pistinde çalışmalarda son aşamaya gelindi Eski motokroscu ve pistinin yapımında görevli Pak: "Yurt dışında yarışmak isteyen sporcular için çok ideal bir antrenman alanı olacak.

15.01.2014 14:40

Uşak Belediyesi tarafından süpermoto pisti yanındaki bin 350 metrekare alanda yapımı devam eden motokros pistindeki çalışmaların son aşamasına gelindiği, pistin bir ay içerisinde motor sporlarının hizmetine gireceği bildirildi.

Eski motokroscu ve pistinin yapında görevli Mümtaz Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uşak Süpermoto Pisti'nin açılmasından sonra belediye başkanının bir de motokros pisti istemesi üzerine çalışmalara başladıklarını söyledi.

Arazi incelemesi sonrasında proje çalışması gerçekleştirip pistin yapımına başladıklarını anlatan Pak, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin ilklerinden ve bin 400 metre uzunluğunda olacak olan pistimiz, kil ve kum karışımıyla yumuşak bir zemine sahip. Türkiye'deki diğer pistlerin aksine ilk defa çok yumuşak zeminli bir parkur olacak. Bunun yanında 20 rampa var. En uzun rampanın boyu 51 metre. Zannediyorum sporcular burada çok büyük adrenalin yaşayacaklar. Özellikle kendini geliştirmek isteyen, yurt dışında yarışmak isteyen sporcular için çok ideal bir antrenman yeri. Çünkü dünya şampiyonalarında kullanılan rampaları burada uyguladık. Özellikle büyüklük olarak, arka arkaya 6-7 rampanın olması, virajlar, virajda bulunan tümsekler çok farklı bir pist oluşturdu."

Pak, tesiste sporcular için dinlenme yerleri, motor yıkama alanları ve kamp yapma imkanlarının bulunacağını söyledi.

Rampaların test edildiğini dile getiren Pak, "Santimetrelerle çalışıyoruz. Burası mimarlık ve mühendislik ürünü oldu. Kızım mimar Melodi Pak çizdi, ben uygulamasını yaptım, oğlum Asrın Rodi Pak da deneme sürüşlerini gerçekleştiriyor" diye konuştu.

"Pistlerimizin kalitesi birçok sporcuyu kentimize çekecektir"

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da pistinin yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanarak motor sporlarının hizmetine sunulacağını bildirdi.

Uşak'ın, bu yatırımlarla motor sporları açısından şanslı bir konuma geleceğini, düzenlenecek organizasyonlarla Türkiye ve dünyanın önde gelen motor sporcularının çekeceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Motor sporları konusunda marka olacak kentimizin bu şekilde tanıtımına da katkı vermiş olacağız. Bugüne kadarki çalışmalarımızla, sporun dostu bir kent olduğumuzu gösterdik. Uşak Belediyesi Süpermoto Pisti, yakın zamanda Türkiye çapında iki müsabakaya ev sahipliği yaptı. Yaklaşık bir ay içerisinde hizmete girecek olan motokros pistimizde, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapmaya çalışacağız." - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Uşak Motokros Pisti Hizmete Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement