VakıfBank Avrupa Şampiyonluğunu Hedefliyor - Son Dakika
Spor

VakıfBank Avrupa Şampiyonluğunu Hedefliyor

VakıfBank Avrupa Şampiyonluğunu Hedefliyor

26 yıldır kadın voleyboluna verilen destek artarak devam ediyor.

10.09.2012 17:47

İlklerin takımı VakıfBank, yaptığı flaş transferlerle yeni sezona oldukça iddialı giriyor. Japonların altın kızı Saori Kimura, Sırp yıldız Jovana Brakoçeviç, Türkiye'nin en başarılı pasörü Naz Aydemir ve Tuğçe Hocaoğlu ile birer yıllık anlaşma yaparak kadrosunu güçlendiren VakıfBank, ulusal ve uluslararası tüm kupaların doğal favorisi konumuna geldi.

Türkiye'de kadın voleybolunun 26 yıldır en büyük destekçisi olan VakıfBank, 2012-2013 sezonu öncesi dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katarak, ses getiren transferlere imza attı. Kadın voleybolunda Avrupa'nın 3 kupasını da (Şampiyonlar Ligi, CEV Kupası, Eurochallenge) almayı başaran tek Türk takımı olan VakıfBank, bu yıl, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanarak voleybolda bir ilke daha ulaşmayı hedefliyor.

"Türk voleybolunda ilk akla gelen kulübüz"

Yeni transferlerin imza töreninde açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "Kadın voleybolunda ekol olan bir kulübüyüz. Her yıl altyapıdan çıkardığımız sporcular milli takımlarımızın temelini oluştururken diğer kulüplerde mücadele eden voleybolcuların bir çoğu da yine bizim altyapımızdan yetişmiş oyunculardan oluşuyor. Türk voleybolu denince ilk akla gelen kulübüz. Voleybola 26 yıldır yaptığımız yatırımla, büyük turnuvaların tamamında finallerin olmazsa olmaz markası haline geldik. Bu sezon, alt yapıdan gelen kızlarımızın yanı sıra dünyanın en önemli yıldızlarını transfer ederek güçlü bir kadro oluşturduk. Yeni transferlerimizin, ülke voleybolunu olumlu yönde etkileyerek bu spora ilgi duyan gençler için iyi birer örnek olacağını düşünüyorum. Umarım hedeflerimize ulaşır ve Türkiye'ye bir mutluluk daha yaşatırız. Kadromuza yeni katılan voleybolcularımızın kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Saori ile her maçımızda Japon izleyicilerimiz olacak

VakfıBank Spor Kulübü Başkanı Ömer Faruk Ergin, "Kadın voleybolunda dünyanın önde gelen oyuncularını kadromuza kattığımız için gururluyuz. VakıfBank, gerek altyapı yatırımlarıyla gerekse doğru transfer tercihleriyle her zaman Türk voleyboluna en büyük katkı yapan kulüp olmuştur. Örnek vermek gerekirse, yeni transferimiz olan Japon Saori Kimura, Japonların halk kahramanı. Japonya'da adeta pop-starlar gibi ilgi gören biri. Türkiye'de ise Japon derneklerinden bize talepler gelmeye başladı. Maçlarımıza artık önemli sayıda Japon misafirimiz gelip bizleri destekleyecekler. Takımımızın voleybolseverlerden sezon boyunca ilgi göreceğine inanıyorum, tüm kupaları alarak bir ilke daha imza atmak istiyoruz" dedi.

"Japonları her maça bekliyorum"

Dünyaca ünlü Japon smaçör Saori Kimura, "Bana ülkemin yanı sıra birçok ülkeden teklifler geldi fakat bu teklifler içerisinde beni en çok heyecanlandıranı VakıfBank oldu. Kulüp yapısıyla, istikrarıyla, teknik heyet ve sporcularıyla bu kulübü seçmenin kariyerim için en doğru karar olduğunu düşünerek teklifi kabul ettim. VakıfBank'a ve Türkiye'ye geldiğim için çok heyecanlıyım. Yeni bir kıtada yeni bir ülkede voleybol oynamak bana çok şey katacak. Kaliteli ve güçlü bir kadromuz var. Takım arkadaşlarımla birlikte büyük başarılara imza atmak için sabırsızlanıyorum. Ülkenizde önemli sayıda Japon vatandaşının yaşadığı bilgisini aldım. Kendilerini ve voleybolseverleri her maçımıza bekliyorum"

Kariyerim için en doğru seçimi yaptım

Sırp yıldız Jovana Brakoçeviç, "Takımdaki iyi oyuncularla birlikte bu büyük kulüpte olmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Kendimi geliştirmek ve antrenörümüz Giovanni'den yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Kulübümü memnun etmek ve başarılar kazanmak en büyük hedefim. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Giovanni ile çalışmak beni daha çok motive edecek

Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en başarılı pasörlerden Naz Aydemir, "Voleybola başladığımdan beri büyük kulüplerde oynadım. Şimdide spor yaşantımı köklü bir kulüpte sürdüreceğim için mutluyum. Yıllardır çalışmak istediğim Giovanni ile kariyerime devam etmek beni daha çok motive ediyor. Umarım VakıfBank'la çok büyük zaferlere ulaşır, daha nice seneler yeni kulübüme başarılar kazandırırım"

Başarılı pasör Tuğçe Hocaoğlu, "Çok kaliteli ve büyük hedefleri olan bir takımdayım. Burada olduğum için çok mutluyum. Takım olarak başarılı ve güzel bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Her kulvarda hedefimiz şampiyonluk. Kendimi geliştirebilmek adına çalışacağım antrenör ve takım arkadaşlarım benim için büyük bir şans" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor VakıfBank Avrupa Şampiyonluğunu Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement