Yaylara "Ayar" Yapmaya Geldi - Son Dakika
Spor

Yaylara "Ayar" Yapmaya Geldi

Yaylara "Ayar" Yapmaya Geldi

Okçuluk Federasyonu, başta milli takımların yaylarının ayarlanması olmak üzere, antrenman programlarını gözden geçirip, antrenörleri eğitecek Güney Koreli bir danışman hocayla anlaştı Dünyaca...

01.11.2013 11:13

ÜLKÜ PARLAKYILDIZ KARAKUŞ - Okçuluk Federasyonu, başta milli takımların yaylarının ayarlanması olmak üzere, sporcuların antrenman programlarını gözden geçirip, antrenörleri eğitecek Güney Koreli Sumg Ho Choi ile anlaştı.

Okçuluk Federasyonu, yabancı teknik direktör arayışlarına, dünyaca ünlü okçuların yaylarının ayarlayan Sumg Ho Choi ile anlaşarak son verdi. 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanan sporcular için "geliştirme menajeri" unvanıyla danışmanlık hizmeti verecek Güney Koreli teknik adam, Antalya'da devam eden büyükler milli takım kampında çalışmalarına başladı.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Okçuluk Federasyonunun (WA) önerileri doğrultusunda, Türkiye'de ikamet edecek bir teknik direktör ile değil, milli takıma danışmanlık hizmeti verecek bir çalıştırıcıyla anlaşma yoluna gittiklerini söyledi.

Rio'da düzenlenecek 2016 Olimpiyatları'nın sonuna kadar anlaştıkları Güney Koreli Sumg Ho Choi'nin, her ay Türkiye'ye gelip milli takım kamplarında 5'er gün danışmanlık hizmeti vereceğini belirten Topaloğlu, "Hocamız, özellikle milli takımların yaylarının ayarlanması ve sporcuların fiziki özelliklerine göre yay hazırlanması konusunda milli takımlarımıza yardımcı olacak. Zaten hocamızın uzmanlık alanı bu. Kendisi, çeşitli ülkelerin milli takımlarının yaylarının ayarını yapıyor. Okçulukta başarılı birçok ülke, önemli yarışmalar öncesinde sporcularının yaylarını Sumg Ho Choi gibi hocalara ayarlattırıyor" dedi.

Daha önce Türkiye'de ikamet eden yabancı antrenörleri de denediklerini ancak bu çalıştırıcıların yeni bir ülkeye, insanlara, kültüre ve yemeklerine adapte olma konusunda zorluklar yaşadığını ifade eden Topaloğlu, WA da bize, 'Siz önce bir program yapıcaksınız, çalışmalarınızı kendi antrenörlerinizle sürdüreceksiniz, bir danışman da gelip, çalışmalarınızın doğru, antrenman programlarının da yeterli olup olmadığına bakacak, malzeme ayarlarının doğru yapılıp yapılmadığını kontrol edecek' şeklinde öneride bulunmuştu" diye konuştu.

Topaloğlu, Güney Koreli danışman hocanın, Türk okçuluğuna hayırlı olmasını diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yaylara 'Ayar' Yapmaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement