'Yazık Olurdu' - Son Dakika
Spor

'Yazık Olurdu'

\'Yazık Olurdu\'

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster Maçın Bekledikleri Gibi Zor Geçtiğini Söyledi

17.09.2010 08:18

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, CSKA Sofya'yı 1 - 0 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Beklediğimiz gibi çok zor bir maç oldu" dedi.Maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Schuster, CSKA Sofya'nın kendilerini çok zorladığını ifade ederek, " Ferrari'nin talihsiz bir sakatlığı oldu. İbrahim Toraman'ı oyuna aldık. İkinci yarıda da Quaresma ve Bobo girince daha da baskılı oynadık.

Bugün beni en çok mutlu eden şey, takımımın son dakikaya kadar kazanma ve gol atma arzusu içinde olmasıydı" diye konuştu.Bir basın mensubunun, Bobo ile Quaresma'yı ilk 11'de oynatmama nedeniyle ilgili bir sorusuna Alman çalıştırıcı, "Onları zorlamak istemedim. Quaresma'nın sakatlığı vardı. Bobo da yüzde yüz hazır değildi. Son yarım saatte onlardan yararlandım" yanıtını verdi. Fenerbahçe derbisiyle ilgili de konuşan Schuster, şunları söyledi:"Kendi evinde ve uzun süre sonra seyircisinin karşısında oynayacak olması Fenerbahçe için bir avantaj. Derbiyi kendi evimizde oynamayı tercih ederdim."Beşiktaş'a 3 puanı getiren golün sahibi Fabian Ernst de, "Önemli olan golü kimin attığı değil. Önemli olan 3 puan almamızdı. Biz bu maçı hak etmiştik. Eğer puan kaybetseydik, gerçekten yazık olurdu" dedi.

Siyah-beyazlıların Çek futbolcusu Tomas Zapotocny ise, CSKA Sofya maçının kendi açılarından çok zor geçtiğini vurgulayarak, "CSKA Sofya, savunma yapmaya ve ani ataklarla gol bulmaya gelmişti. Maçın başından sonuna kadar oyuna hakimdik. Gol son dakikada geldi, ama daha önce atabilirdik. Bence galibiyeti hak ettik" şeklinde konuştu.Savunmada Ferrari ile mi İbrahim Toraman ile mi daha iyi anlaştığı sorusuna Zapotocny, "Ferrari ile daha iyi anlaşıyorum. Ben de İtalya'da oynadım. Hocamızın sistemi de bize yakın. Alışık bir tarzda oynadığımız için Ferrari ile daha rahat oynayabiliyorum" yanıtını verdi.

Zapotocny, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu dile getirerek, "Grubumuz çok güçlü. Grubun en zayıf takımı olarak görülen CSKA Sofya, bugün kötü takım olmadığını gösterdi" ifadelerini kullandı.Fenerbahçe derbisiyle ilgili de Zapotocny, şöyle konuştu:"Bugün enerjimizden çok eksilttik, ama kazanamasaydık daha kötü olurdu. Pazar günü bizi büyük bir maç bekliyor. Zor bir maç olacak. Hepimiz kafa ve fiziksel olarak hazırız. O maçı alacağımıza inanıyorum."Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu İbrahim Üzülmez ise, bugün iyi bir futbol sergilediklerini ifade ederek, "Erken gol bulsaydık, oyun çok daha kolay olurdu. Herkes istekli arzuluydu, sadece eksik olan goldü. O da son dakikada geldiği için mutluyuz. İnşallah bundan sonra galibiyet serimiz devam eder" dedi.Derbi ile ilgili de İbrahim, "Derbilerin soncunu önceden kestirmek zor. Biz iyi bir takımız, bunu da Kadıköy'de göstermek istiyoruz. Fenerbahçe'ye saygı duyuyoruz, ama Fenerbahçe'den daha iyi takım olduğumuza inanıyorum. Hırsımız ve arzumuzu gösterdiğimiz zaman oradan da galibiyetle döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren de, "Bu maçta amacımız 3 puandı.

CSKA, İstanbul'a 1 puan için gelmiş olabilir. Ancak biz mutlak 3 puan için sahaya çıktık. Takımı da mücadelenin sonuna kadar gösterdiği çabadan dolayı onları tebrik ediyorum" dedi.CSKA Sofya Teknik Direktörü Gjorgi Jovanovski de, iki takımın da iyi mücadele ettiğini belirterek, "Biz son dakikada hatalı bir gol yedik. Futbolda bu tür şeyler olabiliyor. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum" dedi.Gruptaki durumla ilgili yorum yapmak için erken olduğunu belirten Makedon teknik adam, önlerinde daha 5 maçın bulunduğunu sözlerine ekledi.

ÖVÜNÇ ÖZDEM - ALİ DANAŞ - SERHAN TÜRK - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Yazık Olurdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement