Yıldız Kadın Boks Milli Takımı Kaptanı Yoncagül Yılmaz, Avrupa Şampiyonası'nda Altın Madalya Hedefliyor - Son Dakika
Spor

Yıldız Kadın Boks Milli Takımı Kaptanı Yoncagül Yılmaz, Avrupa Şampiyonası'nda Altın Madalya Hedefliyor

Yıldız Kadın Boks Milli Takımı Kaptanı Yoncagül Yılmaz, Avrupa Şampiyonası\'nda Altın Madalya Hedefliyor

Yıldız Kadın Boks Milli Takımı kaptanı 16 yaşındaki Yoncagül Yılmaz, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Daha önce bronz madalya elde eden Yılmaz, bu sefer en üst basamağa çıkmayı hedefliyor. Milli takımın başantrenörü Ahmet Çınar, Yılmaz'dan büyük beklentileri olduğunu belirterek, onun Avrupa şampiyonu olacağına inandıklarını söyledi.

13.07.2023 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üst üste iki kez Avrupa üçüncüsü olan Yıldız Kadın Boks Milli Takımı kaptanı 16 yaşındaki Yoncagül Yılmaz, bu sefer kürsünün en üst basamağında yer almayı hedefliyor.

Türkiye Boks Federasyonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde başantrenör Ahmet Çınar ile antrenörler Yavuz Kılıç, Cengiz Örseloğlu, Ali Osman Çelik ve Aybüke Kılıçarslan gözetiminde kamp gerçekleştiren Yıldız Kadın Boks Milli Takımı'nda sporcular, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Avrupa Şampiyonası'nda 2021 ve 2022 yıllarında bronz madalya elde eden Yoncagül Yılmaz, bu kez altın madalya elde etmek istiyor.

Yoncagül Yılmaz, AA muhabirine, 19-31 Temmuz tarihlerinde Romanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Boksu çok sevdiğini dile getiren Yoncagül, "2021'de Türkiye şampiyonu olduktan sonra milli takıma çağrıldım. Bosna Hersek'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Geçen yıl da Kırıkkale'deki Türkiye Şampiyonası'nda 70 kiloda şampiyon oldum. İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda yine üçüncülük elde ettim." ifadelerini kullandı.

Bu sene daha iyi performans sergilemek istediğini vurgulayan milli sporcu, "Bu sene Sakarya'daki Türkiye Şampiyonası'nda yine şampiyon oldum. Yeniden milli takım kampına çağrıldım. Ahmet Çınar hocamla çalışıyoruz. Bu sene Avrupa üçüncülüklerini şampiyonluğa tamamlamak için çalışıyorum. Romanya'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip İstiklal Marşı'mızı okutup bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum." diye konuştu.

Başantrenör Ahmet Çınar ise Yoncagül'den beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Yoncagül, çok başarılı bir sporcu. Mili takımın kaptanlığını kendisine verdik. Kaptan gemiyi kurtarıp İstiklal Marşı'mızı okutacak. Kendisi daha önce yarı final oynayarak Avrupa üçüncüsü oldu. Eleyen rakibi Avrupa şampiyonu olmuştu. Romanya'da Avrupa şampiyonu olup İstiklal Marşı'mızı okutacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yıldız Kadın Boks Milli Takımı Kaptanı Yoncagül Yılmaz, Avrupa Şampiyonası'nda Altın Madalya Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement