Zafer Biryol, Fatih Terim'e Yüklendi! - Son Dakika
Spor

Zafer Biryol, Fatih Terim'e Yüklendi!

Zafer Biryol, Fatih Terim\'e Yüklendi!

Futbolu bıraktıktan sonra Teknik Direktörlük kariyerine başlayan Zafer Biryol, üzülerek ayrıldığımız Hırvatistan maçının ardından sorularımızı cevapladı.

12.06.2016 23:55

Futbolu bıraktıktan sonra Teknik Direktörlük kariyerine başlayan Zafer Biryol, üzülerek ayrıldığımız Hırvatistan maçının ardından sorularımızı cevapladı.

Spor Vadisi: Milli takım Hırvatistan karşısına doğru bir onbirle mi çıktı?

Zafer Biryol: Maçtan önce değil de bu soruya maçtan sonra cevap verecek olacaksak doğru onbirle çıkmadık diyebiliriz. Mühim olan sahaya çıkan onbirin fatih Hocanın kafasındakileri sahaya yansıtıp yansıtamadığı, yani oyun sistemi Arda ve Hakan'ı kanatlarda oynatıp içeriye kaydırmak, defanstan Gökhan ve Caner'i ataklara çıkarmak, topa sahip olmaktı, sistem bunun üzerine kuruluydu. Oyuncu yapısı da bunun üzerineydi ki buna göre 5 tane topa sahip olan hücumcu orta saha ile oynadı. Tuttu mu, tutmadı. Onun istediği şeyi yapamadık çünkü. Hırvatlar buna izin vermedi. Daha sonra Volkan Şen ve Emre Mor gibi hızlı oyuncularla oynamayı denedik ama o da olmadı. Baştan bu isimlerle başlasaydı, o da bir soru işareti ama Fatih Hocanın kafasındakiler buydu ama oyuncular yapamadı. Bizim de yanlış onbir diyebilme hakkımız oldu.

Spor Vadisi: Yediğimiz golde hata kimdeydi?

Zafer Biryol: Duran toplarda paylaşım yapılır, herkesin görevi vardır. Ceza sahasına düşen toplarda sorumluluk ceza alanı dışında duran oyunculardadır. Bence orda en büyük problem Hakan Çalhanoğlu'nda. Seken topa orada vuracak, o topu uzaklaştıracaktı. O yüzden en büyük hata onda, ikincisi de bence kalecinin hatası vardı, yani yenilecek bir gol değildi.

Zafer Biryol, <a class='keyword-sd' href='/fatih-terim/' title='Fatih Terim'>Fatih Terim</a>'e Yüklendi!

Spor Vadisi: Maçta yaptığımız oyuncu değişiklikleri doğru muydu?

Zafer Biryol: Bence Oğuzhan Özyakup değişikliği kesinlikle yanlıştı. İlk yarıda oyuncu değiştirilecekse bence Arda çıkmalıydı. Neden Arda bunun da açıklanması lazım; Fiziksel olarak iyi olmadığı için Arda çıkmalıydı. Beşiktaş'ta da bu hatayı yaptılar, özellikle Biliç zamanında, ne zaman Oğuzhan oyundan çıktı, takımın topa sahip olma oranı azaldı. Aynı şey Milli takımda da oldu, Oğuzhan oyundan çıktı ve topa sahip olamadık, Hırvatlar üzerimize geldi. En iyi defanslardan biri topa sahip olmaktır, Oğuzhan'da bunu çok iyi yapan bir oyuncu. Oğuzhan iyi oynadı mı peki derseniz, ilk 45 dakika iyi oynamadı ama herkes iyi oynadı da, bir tek Oğuzhan kötü oynadı diye bir düşünce de olamaz. Volkan Şen oyuna girecekse, o bölgede çıkacak isim ya Arda Turan ya da Hakan Çalhanoğlu olmalıydı. Volkan Şen değişikliği doğru, ki bence Volkan Şen direk ilk onbir de başlamalıydı. Emre Mor ve Burak Yılmaz'ın oyuna girmeleri de doğruydu, Fatih hoca da bunları yaptı ama maalesef tutmadı.

Spor Vadisi: A Milli Takım Hırvatistan karşısında neden bu kadar etkisiz kaldı?

Zafer Biryol: İspanya ile maç yapacağız, göreceksiniz daha fazla pozisyona gireceğiz. Hırvatlar ve Çekler sistem takımları, biz de bu sistem takımlarına karşı her zaman zorlanırız. Karambollerle gol buluruz, son dakikalarda gol buluruz, ancak öyle kazanırız. Bizim kötülüğümüzden ziyade, Hırvatlar bize top oynatmadı. Modric, Rakitic bunlar belki bir İniesta, Xavi değil ama hem defansif yönü hem ofansif yönü olan, topları iyi kullanan oyuncular. Bunlar da Hırvatların orta sahada üstünlüğü ele almasını sağladı. Bu da bizi kötü gösterdi çünkü bizim en önemli bölgemiz merkez alan. Oğuzhan, Selçuk, Hakan, Arda buralarda iş yapan oyuncular, bunlara Hırvatlar izin vermedi.

Spor Vadisi: A Milli takımda bundan sonraki maçlarda radikal bir değişiklik olur mu?

Zafer Biryol: Çok radikal değişiklik olur mu bilmiyorum ama bence Caner'in oynamaması lazım. Hem defansif anlamda iyi değil hem de son haftalarda oynamadığı için fiziksel anlamda iyi değil, onun yerine İsmail Köybaşı oynayabilir. Ondan sonrakiler Burak Yılmaz, Emre Mor ve Volkan Şen ben büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.

Zafer Biryol, Fatih Terim'e Yüklendi!

Spor Vadisi: Bundan sonra iki maçımız kaldı. İspanyollar ve Çeklerle oynayacağız. Neler bekliyorsunuz bundan sonrası için?

Zafer Biryol: Ben Çek Cumhuriyetini yeneceğimizi düşünüyorum.İspanya ile de kafa kafaya oynarız ama onlarda çok tecrübeli ve iyi bir takım. Üç neticeli bir maç o, ama Çekleri yeneceğimizi düşünüyorum, İspanya ile de sonuç ne olur belli olmaz. Çekleri yenerek turu geçeceğimizi düşünüyorum.

Zafer Biryol'a sorularımızı cevapladığı için çok teşekkür ediyoruz...

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Zafer Biryol, Fatih Terim'e Yüklendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement